Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şekerpare

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
7 yemek kaşığı irmik
3 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fındık
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2 -3 damla limon suyu

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel şerbeti hazırlayalım. Şerbet kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatıp limon suyunu ekleyin.
Hamur için öncelikle yumurta, tereyağ, pudra şekeri ve vanilyayı uygunca karıştırıp krem haline getirin.
İrmik ekleyin ve yoğurun.
Kabartma tozu ve unu denetimli bir halde ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun.
Yuvarlak kesimler koparın ve üzerine fındık (isteğe bağlı ) koyun.
190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin ( yaklaşık 20 dk ancak fırın farkı olabileceği için denetimli pişirin. ).
Tatlı ılık şerbet ılık iken buluşturun. ( Şerbet sıcak yahut soğuk değil ılık olacak. ). Afiyet olsun .
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri