Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şehzade Pilavı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Şehzade Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı basmati pirinç
1 adet küçük uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2yemek kaşığı sıvı yağ
10-15 adet tuzsuz çiğ badem
1çay kaşığı tuz, toz şeker, limon suyu
Yarım çay kaşığı toz tarçın ,karabiber
2 su bardağı su

Şehzade Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bademleri sıcak suda bekletelim kabuklarını soyalım tencereye yağları koyalım. Bademi koyalım kısık ateşte biraz kavuralım.
Küçük yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
Sonra yıkadığımız süzdüğümüz pirinci ekleyelim, 2-3 dk kısık ateşte kavuralım.
Sıcak suyu verelim, tuz baharatları koyalım fokurdayınca ocağın altını kısalım suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Sonra havlu kağıt serelim demlensin afiyet olsun.
Not : İstediğiniz çeşit pirinçle yapabilirsiniz.

Şehzade Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri