Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

SBS nezaman kaldırılacak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

imagessbsnezamankaldirilacak5afa0d7335e30

Seviye Belirleme Sınavı yeni yapılan eğitim duzenlemesiyle kaldırılıyor

4+4+4 12 yıllık zorunlu eğitim sistemiyle, ortaoğretime gecişte yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) iceriği de değiştirilecek
TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda dun goruşulen yeni ortaoğretime geciş sisteminde okul turleri azaltılacak
12 yıllık sistemle genel lise, fen lisesi, Anadolu oğretmen lisesi, sosyal bilimler lisesi, guzel sanatlar ve spor liseleri tek catı altında 'lise' olarak birleştirilirken meslek ve Anadolu liseleri aynı statude devam edecek
Meslek liselerinin tamamı mesleki ve teknik lise ile imam hatip lisesi olarak ikiye indirilecek Oğrenci, liselere ders notları ile geciş yapacak

Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) kaldırılacak olmasıyla ilgili yeni eğitim düzenlemesi oldukça önemli bir adımdır. 4+4+4 12 yıllık zorunlu eğitim sistemiyle yapılan bu değişiklik, ortaokuldan liseye geçiş sürecinde önemli değişiklikleri de beraberinde getirecektir.

Yeni düzenlemeyle birlikte genel lise, fen lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, sosyal bilimler lisesi, güzel sanatlar ve spor liseleri gibi farklı okul türlerinin tek bir çatı altında 'lise' olarak birleştirileceği belirtilmektedir. Aynı zamanda meslek liselerinin mesleki ve teknik lise ile imam hatip lisesi olarak ikiye ayrılacağı ve öğrencilerin liseye ders notları ile geçiş yapacakları ifade edilmektedir.

Bu değişikliklerin eğitim sisteminde nasıl bir etki yaratacağı ve öğrenciler tarafından nasıl karşılanacağı ilerleyen süreçte daha net bir şekilde anlaşılacaktır. Yeni düzenlemenin öğrencilerin eğitim hayatları üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerinin dikkatle takip edilmesi gerekmektedir. Sonuç olarak, eğitim sisteminde yapılan bu tür değişikliklerin öğrencilere ve topluma uzun vadede ne şekilde yansıyacağı önemli bir konudur ve yakından takip edilmesi gerekmektedir.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri