Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saglik raporu neden istenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Sağlık raporu neden istenir?​

Sağlık Raporu: İşe Giriş İçin Çalışacağınız iş fiziksel bir güç gerektirmese dahi iş yerlerinin bu raporu istemesi bir zorunluluktur. Nitekim iş kazası ve meslek hastalığı gibi durumlara karşı işverenin kendini ve çalışanı koruma altına alması açısından bu raporun talep edilmesi şarttır.

Iş için sağlık raporu nereden alınır 2020?​

İşe giriş sağlık raporlarını kimler verebilir? İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 15. maddesinde “Bu Kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları işyeri hekiminden alınır.” denmektedir. Buna göre, işle ilgili sağlık raporları, yalnızca, o işyerinin hekimi tarafından verilebilir.
Işe girerken sağlık raporunda nelere bakılır?​
İşe Giriş Raporunda İstenilen Sağlık Tetkikleri Nelerdir?
- AKCİĞER GRAFİSİ :
- İŞİTME TESTİ (ODYOMETRİ):
- SOLUNUM FONKSİYON TESTİ (SFT) :
- KAN TESTLERİ:
- İDRAR TAHLİLLERİ
- PORTÖR :Gıda sektörü çalışanları ile kreş ve yuvalarda görevli olanlarda portör testlerinin yapılması yasal bir zorunluluktur.
- AŞILAR :

Işe girerken sağlık raporu şart mı?​

Işe girerken sağlık raporu şart mı?
İşe giriş yapacak olan kişiler 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu 15 maddesine göre işe giriş sağlık raporunu almak zorundadır. Bu yükümlülüğü yerine getirmek işverene ait olup işe başlamadan önce mutlaka ilgili tetkikler ve muayene işlemleri yapılarak rapor düzenlenmelidir.

Işe girişte sağlık raporu neden alınır?​

Işe girişte sağlık raporu neden alınır?
İlk kez işe giriş aşamasında alınması gereken sağlık raporu ise; çalışanların başlayacakları işin niteliklerine ve sektöre uygunluğunu tespit ederek, risklerin ortaya konulmasını sağlar. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yeni düzenlemeyle; sağlık raporlarının işyeri hekimlerinden alınması esasını getirdi.

Sağlık raporu ne işe yarar?​

Devlet kurumları veya özel şirketler tarafından birçok işleme istinaden talep edilebilen heyet raporu, kişinin sağlığıyla ilgili profilini gösteren bir belgedir. Resmi evrak olarak ilgili kurum ve kuruluşlara sunulabilir.

E devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınır?​

- E-Devlet’e giriş yapın ve arama çubuğuna ‘Kişisel Sağlık Bilgi Formu’ yazın.
- Bu form, sağlık hizmet sunucularına sağlık raporu başvurularınız için başvurmadan önce doldurmanız gerekli belgedir.
- Sayfanın sağ üstünde bulunan ‘Yeni Başvuru’ butonuna tıklayın.
Işe giriş sağlık raporu kaç TL?​
İşe giriş sağlık raporu ücreti incelendiğinde Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen fiyatlar 200 TL’dir. Üniversiteler tarafından temin edilen raporlar 300 TL olup aile hekimleri tarafından temin edilen raporlar ise ücretsizdir.

Işe girerken istenen sağlık testleri nereden alınır?​

Işe girerken istenen sağlık testleri nereden alınır?
İşe Giriş Sağlık Raporu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından ilgili çalışma ruhsatlarına sahip yetkili ortak sağlık ve güvenlik birimlerindeki (OSGB) işyeri hekimlerinden alınabilir.

Ise giris sağlık raporu nedir?​

Ise giris sağlık raporu nedir?
İşe giriş sağlık raporu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince işe yeni başlayanlara kanun ve yönetmeliklere göre İşyeri Hekimleri tarafından verilen rapordur.

Iş için sağlık raporu nasıl alınır?​

İşe başlanacak kurumun çalışan sayısı yeterli ve az tehlikeli grupta yer alması halinde sağlık raporu aile hekiminden veya devlet hastanesinden alınabilir. Sağlık Bakanlığı’na bağlı birinci basamak sağlık hizmeti sunan kurumlarda düzenlenen sağlık raporu için vatandaştan herhangi bir belge istenmez.
 
Sağlık raporu, işe giriş aşamasında veya belirli periyotlarda çalışanların fiziksel ve ruhsal sağlık durumlarını değerlendirmek amacıyla istenir. İşverenlerin, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı önlem almak ve çalışanların sağlığını korumak için çalışanlarının sağlık durumlarını belirlemeleri gerekmektedir. Bu nedenle sağlık raporları önemli bir role sahiptir.

Sağlık raporu, işe girişte ve belirli periyotlarda alınması gereken bir belgedir. İşe giriş raporunda genellikle akciğer grafisi, işitme testi (Odyometri), solunum fonksiyon testi (SFT), kan testleri, idrar tahlilleri, portör testleri ve aşılar gibi sağlık tetkikleri yapılır. Bu tetkiklerin sonuçlarına göre çalışanın sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olunur.

Işe giriş sağlık raporu almak zorunlu bir işlemdir ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince işverenlerin bu yönde bir yükümlülüğü bulunmaktadır. Sağlık raporları, işyeri hekimleri tarafından verilir ve işe başlamadan önce tetkiklerin yapılması ve raporun düzenlenmesi gerekmektedir.

E devlet üzerinden sağlık raporu almak için ise E-Devlet sistemine giriş yaparak 'Kişisel Sağlık Bilgi Formu'nu doldurmanız gerekmektedir. Yeni bir başvuru oluşturarak bu formu doldurabilir ve sağlık raporuna online başvuruda bulunabilirsiniz.

İşe giriş sağlık raporu ücreti genellikle Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen fiyatlar doğrultusunda alınır. Üniversiteler tarafından verilen raporlar genellikle 300 TL, aile hekimleri tarafından verilen raporlar ise ücretsiz olabilmektedir.

İşe girerken istenen sağlık testleri genellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından ilgili çalışma ruhsatlarına sahip yetkili ortak sağlık ve güvenlik birimlerindeki işyeri hekimleri tarafından yapılır.

Son olarak, işe giriş sağlık raporu, işe yeni başlayanı hastalıklara ve risklere karşı korumak amacıyla verilen bir rapordur. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince bu raporların işyeri hekimleri tarafından düzenlenmesi esas alınmaktadır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri