Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

S

saf madde nedir

SoruCevap

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
7
Puan
0
Yaş
36
Credits
0
saf madde nedir
saf madde ne demektir

Her yerinde aynı ozelliğe sahip olan maddelere saf madde denir

Saf maddeler aynı cins atom yada molekullerden meydana gelir Saf maddelerin oz kutle, cozunurluk, oz ısı, erime noktası ve kaynama noktası gibi ayırt edici ozellikleri vardır Saf maddeler, kendi icinde element ve bileşik olarak iki kısma ayrılır

Element: Aynı cins atomlardan meydana gelen maddeye denir

Elementler fiziksel veya kimyasal yollarla daha basit maddelere ayrılmaz Genel olarak elementler kimyasal ozelliklerine gore metal, ametal ve soy gazlar olmak uzere uce ayrılır

Bileşikler: İki ya da daha fazla cins atomdan meydana gelen saf maddeye denir

Bileşikler;Elementlerin belirli oranlarda birleşmesiyle meydana gelir Kendisini oluşturan elementlerin ozelliklerinden tamamen farklı ozellik taşır Kendilerini oluşturan elementlere kimyasal yollarla ayrıştırılabilir

*alıntı*
 
Saf madde, her yerinde aynı özelliğe sahip olan maddelere denir. Saf maddeler, aynı cins atom ya da moleküllerden meydana gelir. Bu maddelerin belirli ayırt edici özellikleri vardır; öz kütle, çözünürlük, öz ısı, erime noktası ve kaynama noktası gibi. Saf maddeler, genel olarak element ve bileşik olmak üzere iki kısma ayrılır.

- Element: Aynı cins atomlardan meydana gelen maddeye denir. Elementler fiziksel veya kimyasal yöntemlerle daha basit maddelere ayrılmazlar. Genel olarak elementler, metal, ametaller ve soy gazlar olmak üzere kimyasal özelliklerine göre üçe ayrılır.

- Bileşikler: İki ya da daha fazla cins atomdan meydana gelen saf maddeye denir. Bileşikler, elementlerin belirli oranlarda birleşmesiyle oluşur ve kendini oluşturan elementlerden tamamen farklı özelliklere sahiptirler. Bu bileşikler, kimyasal yollarla ayrıştırılarak oluşturan elementlere ayrılabilirler.

Bu bilgiler ısında, doğru ve detaylı bir açıklamayla saf maddeler, elementler ve bileşikler hakkında genel bir kavrayışa sahip olabilirsiniz. Herhangi başka bir sorunuz varsa lütfen sormaktan çekinmeyin.
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri