Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Resmi Yazisma Kurallari Ek nasil yazilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Resmi Yazışma Kuralları Ek nasıl yazılır?​

MADDE 18- (1) Belgede ek olması hâlinde “Ek:” başlığı imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlanarak yazılır. Olur belgelerinde ise “Ek:” başlığı oluru alınan makamın imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlanarak yazılır.

Resmi yazışmalarda kime arz kime rica edilir?​

Resmi yazışmalarda kime arz kime rica edilir?
Kamu kurumlarının, kamu niteliği olmayan tüzel kişilikler ile yaptıkları yazışmalarda ‘rica ederim’ ifadesi kullanılır. Kurum içerisinde hiyerarşik yönden aynı düzeyde olan birimler arasında yapılan yazışmalarda ‘arz ederim’ ifadesi kullanılır.

Resmi yazışmaların sonu ne ile biter?​

Resmi yazışmaların sonu ne ile biter?
a) Yazışma yapan makamlar arasındaki hiyerarşi yönünden, alt makamlara “Rica ederim.”, üst ve aynı düzeydeki makamlara “Arz ederim.” ibaresiyle bitirilir. b) Üst, aym düzey ve alt makamlara birlikte dağıtımlı olarak yapılan yazışmalarda “Arz ve rica ederim.” ibaresiyle bitirilir.

Denk kurumlar arz mı rica mı?​

Alt makama yazılan yazılar “Rica ederim.”, üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar “Arz ederim.”, üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar “Arz ve rica ederim.” biçiminde bitirilir.

Resmi yazı nasıl yazılır?​

Resmi yazı nasıl yazılır?
- Resmi yazışmalar elektronik ortamda veya fiziksel olarak yapılabilir.
- Resmi yazışmalar A4 boyutundaki kağıda hazırlanmalıdır.
- Kağıt üzerinde tarih ve sayı belirtilmelidir.
- Muhatap olan şahıs gerçek kişi ise direk isim ve soy ismi yazılır.

Ilgide kayıtlı yazınız nasıl yazılır?​

Ilgide kayıtlı yazınız nasıl yazılır?
“İlgi:” yan başlığı, gönderilen makam bölümünün iki aralık altına ve yazı alanının soluna küçük harflerle yazılır. İlgide yer alan bilgiler bir satırı geçerse, “İlgi” kelimesinin altı boş bırakılarak ikinci satıra yazılır.

Müdür müdüre arz mı eder rica mı?​

Alt makama yazılan yazılar “Rica ederim.”, üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar “Arz ederim.”, üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar “Arz ve rica ederim.” biçiminde bitirilir.

Bilgilerinize arz ederim kime denir?​

Bilgilerinize arz ederim kime denir?
resmi işlemlerde üst makamlara yazılan herhangi bir yazının sonuna eklenmesi gerekli görülen cümle. dua sonlarındaki amin gibidir. ilgili cümlede söylenmek istenen şey “bilgilerinizi sunarım” değil “bilgilerinize sunarım” olduğundan doğru kullanımı da bilgilerinize arz ederim şeklindedir. …

Ilgide nasıl yazılır?​

Ilgide nasıl yazılır?
İlgide yazının sayısı, kurum veya birimin dosya kodu tam olarak belirtilir. İlgi, tarih sırasına göre yazılır. Yazı aynı konuda birden fazla makamın yazısına karşılık veya daha önce yazılmış çok sayıda yazıyla ilgili ise bunların hepsi belirtilir (Örnek: 4).

Resmi yazışmalarda hangi yazı tipi kullanılır?​

Madde 7 — Resmî yazışmalarda A4 (210×297 mm) ve A5 (210×148 mm) boyutunda kağıt kullanılır. Madde 8 — Bilgisayarla yazılan yazılarda “Times New Roman” yazı tipi ve 12 karakter boyutunun kullanılması esastır. Rapor, form ve analiz gibi özelliği olan metinlerde farklı yazı tipi ve karakter boyutu kullanılabilir.
 
**Resmi Yazışma Kuralları Ek nasıl yazılır?**

Madde 18'e göre, bir belgede ek varsa, "Ek:" başlığı imza bölümünden sonra uygun bir satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlayacak şekilde yazılmalıdır. Olur belgelerinde ise, "Ek:" başlığı oluru alınan makamın imza bölümünden sonra uygun bir satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlayacak şekilde yazılmalıdır.

**Resmi yazışmalarda kime arz kime rica edilir?**

Kamu kurumları ve kamu niteliği olmayan tüzel kişilikler arasında yapılan yazışmalarda genellikle "rica ederim" ifadesi kullanılır. Ancak, kurum içinde hiyerarşik yönden aynı düzeyde olan birimler arasında yapılan yazışmalarda ise "arz ederim" ifadesi tercih edilir.

**Resmi yazışmaların sonu ne ile biter?**

a) Yazışma yapan makamlar arasındaki hiyerarşik düzeye göre, alt makamlara "Rica ederim.", üst ve aynı düzeydeki makamlara ise "Arz ederim." ibaresiyle sonlandırılır. b) Üst, aynı düzey ve alt makamlara dağıtımlı yapılan yazışmalarda ise "Arz ve rica ederim." ifadesi kullanılır.

**Denk kurumlar arz mı rica mı?**

Alt makama yazılan yazılarda "Rica ederim" ifadesi kullanılırken, üst ve aynı düzeydeki makamlara yazılan yazılarda "Arz ederim" ifadesi tercih edilir. Üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yapılan yazışmalarda ise "Arz ve rica ederim" şeklinde bitirilir.

**Resmi yazı nasıl yazılır?**

- Resmi yazışmalar ya elektronik ortamda ya da fiziksel olarak gerçekleştirilebilir.
- Yazışmalar genellikle A4 boyutundaki kağıda hazırlanmalıdır.
- Kağıt üzerinde belirtilen tarih ve sayı önemlidir.
- Muhatap gerçek kişi ise direkt isim ve soy ismi yazılmalıdır.

**İlgide kayıtlı yazınız nasıl yazılır?**

"Ilgi:" başlığı, gönderilen makam bölümünün iki aralık altına ve yazı alanının soluna küçük harflerle yazılmalıdır. İlgide yer alan bilgilerin bir satırı geçmesi durumunda, "Ilgi" kelimesinin altında boşluk bırakılarak ikinci satıra devam edilmelidir.

**Müdür müdüre arz mı eder rica mı?**

Alt makama yazılan yazılarda "Rica ederim" ifadesi kullanılırken, üst ve aynı düzeydeki makamlara yazılan yazılarda "Arz ederim" ifadesi tercih edilir. Üst ve alt makamlara dağıtımlı yapılan yazışmalarda ise "Arz ve rica ederim" şeklinde bitirilir.

**Bilgilerinize arz ederim kime denir?**

"Bilgilerinize arz ederim" ifadesi, resmi yazılarda genellikle üst makamlara yazılan yazıların sonunda eklenen ve "bilgilerinize sunarım" anlamına gelen bir ifadedir. Bu ifade, yazının sonundaki saygı ve nezaket ifadesi olarak kullanılır.

**Ilgide nasıl yazılır?**

"Ilgide" bölümünde, yazının sayısı, kurum veya birimin dosya kodu eksiksiz bir şekilde belirtilmelidir. İlgi, tarih sırasına göre yazılmalıdır. Eğer ilgili yazılar aynı konuda birden fazla makama gönderildiyse veya daha önce yazılmışsa, hepsi belirtilmelidir.

**Resmi yazışmalarda hangi yazı tipi kullanılır?**

Resmi yazışmalarda A4 (210×297 mm) ve A5 (210×148 mm) boyutunda kağıt tercih edilir. Bilgisayarla yazılan metinlerde genellikle "Times New Roman" yazı tipi ve 12 karakter boyutu kullanılması gerekmektedir. Ancak, raporlar, formlar ve analiz gibi belgelerde farklı yazı tipleri ve boyutlar kullanılabilir.
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri