S
SoruCevap
Ramazana Yakışacak Revani Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Limon kabuğu rendesi aroması için
Şerbet için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Ramazana Yakışacak Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi ocağa alalım, kaynamaya bırakalım.
Yumurta şeker ve vanilya evvel alçak daha sonra yüksek periyotta 5 dk çırpılır.
Ardından süt, sıvı yağ eklenir. 1 su bardağı irmik kabartma tozu limon kabuğu rendesi ve unu ekleyelim ve homojen bir kıvam elde edince yağlanmış fırın borcamına dökelim alt üst kısımda denetimi pişirelim.
İlk sıcağı çıkan revani kekimizi şerbeti ile buluşturalım üzerine süslemek için hindistan cevizi tozu kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Ramazana Yakışacak Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Limon kabuğu rendesi aroması için
Şerbet için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Ramazana Yakışacak Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi ocağa alalım, kaynamaya bırakalım.
Yumurta şeker ve vanilya evvel alçak daha sonra yüksek periyotta 5 dk çırpılır.
Ardından süt, sıvı yağ eklenir. 1 su bardağı irmik kabartma tozu limon kabuğu rendesi ve unu ekleyelim ve homojen bir kıvam elde edince yağlanmış fırın borcamına dökelim alt üst kısımda denetimi pişirelim.
İlk sıcağı çıkan revani kekimizi şerbeti ile buluşturalım üzerine süslemek için hindistan cevizi tozu kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Ramazana Yakışacak Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı