Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Psikologlar en fazla ne kadar maas alir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Psikologlar en fazla ne kadar maaş alır?​

Kamuda çalışan psikologların ortalama maaşı 4400 ile 5000 TL arasında farklılık gösteriyor. En düşük psikolog maaşı ise 3500 – 4000 TL’dir. Aylık kazancı en yüksek olan psikologlar ise kendi kliniklerinde ve özel hastanelerde çalışmaktadır. Bu kurumlarda çalışan psikologların maaşı 5000 ile 6000 TL arasında değişiyor.

Kendi kliniğini açan bir psikolog ne kadar kazanır?​

Kendi merkezini açan bir klinik psikolog, danışan sayısına göre para kazanabilir. Bu durum şehir, kliniğin bulunduğu cadde, klinikte çalışan psikolog sayısı vb. durumlara göre farklılık gösterir. Ancak ayda 15.000 TL ve daha yüksek miktarlarda kazanç elde edilebilir.

Adli psikolog kaç yıl okur?​

Adli psikolog kaç yıl okur?
Adli psikoloji eğitimi, profesyonel ve lisanslı bir adli psikolog olmak için toplam 10-11 yıl sürer. Bu, lisans programı için 4 yıl, yüksek lisans programı için 2 yıl ve doktora programı için 4 ila 5 yıldır.

Devlet hastanesinde çalışan bir psikolog ne kadar maaş alır?​

Devlet hastanesinde çalışan bir psikolog ne kadar maaş alır?
Psikolog adayları da devlet hastanesi ve özellerde çalışan psikologların ne kadar kazandığını araştırıyor. 2021 yılında devlet hastanesinde çalışan bir psikolog maaşı ortalama 5.000 TL’dir. Bu, bekar ve çocuksuz bir psikoloğun aldığı maaştır. Bu rakam, çeşitli kademe ve derecelere göre 7.500 TL’ye kadar çıkmaktadır.

Psikoloji okumak için hangi bölümü seçmeliyim?​

Psikolog olmak için üniversitelerin Fen- Edebiyat Fakültelerine bağlı olan psikoloji bölümünden mezun olmak gerekir. Psikolog olmak için öncelikle psikoterapist olunur. Psikoloji bölümü oldukça ağır bir eğitim sağlamaktadır.

Adli psikolog olmak için ne yapılmalı?​

Adli psikolog unvanına sahip olmak için psikolojinin uzmanlık gerektiren tüm alt dallarında olduğu gibi en az ilgili alanda yüksek lisans derecesine sahip olması gerekmektedir. Ülkemizde adli birimlerdeki kamu hizmetlerine psikolog olarak atanmak için adli psikoloji yüksek lisans eğitimi almış olmak şart koşulmamıştır.

Adli psikolog olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Adli psikolog olmak için hangi bölüm okunmalı?
Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü okumak psikolog olmak için yeterliyken, sosyal-klinik ve adli psikolog olmak için yüksek lisans şartı bulunmaktadır. Sosyal-klinik vakalarıyla ilgilenmek isteyenlerin o alanda uzmanlaşmış olması gerekmektedir.
 
Psikologların maaşları konusunda detaylı bir bilgi vermek istiyorum. Kamuda çalışan psikologların ortalama maaşları 4400 ile 5000 TL arasında değişmektedir. En düşük psikolog maaşı ise 3500 - 4000 TL seviyesindedir. Özel sektörde, kendi kliniklerinde veya özel hastanelerde çalışan psikologların maaşı ise genellikle 5000 ile 6000 TL arasında değişmektedir.

Kendi kliniğini açan bir psikologun geliri, danışan sayısına göre değişkenlik gösterecektir. Şehir, klinik yerleşimi, kliniğin bulunduğu cadde gibi faktörler de kazanç üzerinde etkili olacaktır. Ancak genel olarak ayda 15.000 TL ve hatta daha yüksek miktarlarda gelir elde edebilirler.

Adli psikolog olmak için ise uzun bir eğitim süreci gerekmektedir. Adli psikoloji uzmanı olabilmek için toplamda 10-11 yıl süren bir eğitim almak gerekmektedir. Bu süre, lisans programı için 4 yıl, yüksek lisans programı için 2 yıl ve doktora programı için 4 ila 5 yıl şeklinde dağılım göstermektedir.

Devlet hastanesinde çalışan bir psikologun maaşı ise ortalama olarak 5000 TL civarındadır. Ancak bu miktar, psikologun kıdemine ve unvanına göre değişiklik gösterebilir. Devlet hastanesinde çalışan bir psikologun maaşı çeşitli kademe ve derecelere göre 7.500 TL'ye kadar çıkabilir.

Eğitim alanında ilerlemek isteyen ve adli psikolog olmayı hedefleyen bir kişinin, Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans programlarında adli psikoloji alanında uzmanlaşması gerekmektedir. Adli psikolog olmak için sosyal-klinik ve adli psikoloji alanlarında uzmanlaşmak önemlidir. Bunun için ilgili alanda yüksek lisans derecesine sahip olmak gerekmektedir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri