S
SoruCevap
Probiyotik Pancar Kvass (Bağırsak Dostu Diyetlere Uygun) Tanımı İçin Materyaller
1/2 (yarım) kg (yarım kilo) pancar
1 yemek kaşığı deniz tuzu
1/2 (yarım) su bardağı peyniraltı suyu, yoğurt suyu ya da kefir (laktoz intoleransınız yoksa koyabilirsiniz.)
5 diş sarımsak
Yeteri kadar içme suyu
Probiyotik Pancar Kvass (Bağırsak Dostu Diyetlere Uygun) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pancarların kabukları soyulur.
Küçük modüllere doğranır ve kabukları soyulmuş sarımsaklarla bir arada cam kavanoza koyulur.
Üzerine yarım su bardağı peyniraltı suyu, içme suyu ve 1 yemek kaşığı deniz tuzu ek edilir.
Küflenmeyi engellemek ismine pancar kesimlerinin üzerine tabak vb konulabilir. Kapağı çok sıkı kapatılır.
Karanlık ve ılık bir yerde 5 gün boyunca fermante olması beklenir.
Orta ara kapaklar açılarak gaz çıkışı sağlanır, sonrasında çabucak tekrar sıkıca kapaklar kapatılır.
5 gün sonunda hazırlanan karışım süzülüp buzdolabına kaldırılıp 3 gün içinde tüketilir. Kvasstan artan pancarlar salatada kullanılabilir.Afiyet ve şifa olsun.
1/2 (yarım) kg (yarım kilo) pancar
1 yemek kaşığı deniz tuzu
1/2 (yarım) su bardağı peyniraltı suyu, yoğurt suyu ya da kefir (laktoz intoleransınız yoksa koyabilirsiniz.)
5 diş sarımsak
Yeteri kadar içme suyu
Probiyotik Pancar Kvass (Bağırsak Dostu Diyetlere Uygun) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pancarların kabukları soyulur.
Küçük modüllere doğranır ve kabukları soyulmuş sarımsaklarla bir arada cam kavanoza koyulur.
Üzerine yarım su bardağı peyniraltı suyu, içme suyu ve 1 yemek kaşığı deniz tuzu ek edilir.
Küflenmeyi engellemek ismine pancar kesimlerinin üzerine tabak vb konulabilir. Kapağı çok sıkı kapatılır.
Karanlık ve ılık bir yerde 5 gün boyunca fermante olması beklenir.
Orta ara kapaklar açılarak gaz çıkışı sağlanır, sonrasında çabucak tekrar sıkıca kapaklar kapatılır.
5 gün sonunda hazırlanan karışım süzülüp buzdolabına kaldırılıp 3 gün içinde tüketilir. Kvasstan artan pancarlar salatada kullanılabilir.Afiyet ve şifa olsun.