Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pozitif Düşüncenin Beyne Etkisi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Pozitif Düşüncenin Beyne Etkisi


Nasıl ki olumsuz korku verici uyaranlar bizde stres tepkilerini tetikliyorsa olumlu düşünceler de gevşeyerek rahatlamamıza fizyolojik denge yani "homeostaz" durumuna geçmemizi tetikliyor. Bu denge durumu beden içindeki fizyolojik ve duygusal kararlılığı sağlıyor. Parasempatik sinir sistemimizin kontrolündeki bu denge durumu sırasında enerji birikimi ve bedenimizdeki hücre yenilenmeleri de gerçekleşiyor. Diğer bir deyişle "genç"leşiyoruz. Tüm bu fizyolojik yanıtlar ister istemez hastalıklara karşı bizleri daha da dayanıklı kılıyor. Çünkü stresin bağışıklık sistemine olan olumsuz etkisi pek çok çalışmayla desteklenmiş durumda. Ancak olumlu düşüncelerle gelen rahatlama hissi stresle de savaşımda en büyük desteklerden biri oluyor. Olumlu düşüncelerin hastalıkların tedavisindeki yararını bağışıklık sistemiyle olan bu ilgileşimle açıklayabiliriz. Olumlu düşünmenin motivasyon üzerinde de tetikleyici bir etkisi bulunuyor. Herhangi bir işe başlama o işi tamamlama konusunda gerekli enerji ve gücü hisseden kişi hedeflerine daha sıkı tutunuyor. Çalıştığında başaracağına inanan biri karamsar birine oranla daha çok çabalayacağından performansı da yükseliyor. Bu nedenle de iş ya da okul başarısı yükselebiliyor. Sonuç olarak olumlu düşüncenin başta sağlığımız olmak üzere pek çok konuda büyük bir önem taşıdığının altını çizmekte fayda var.
Ancak üretkenlikten kastımız sanatsal bir üretkenlikse o noktada çok da net yargılara varamayacağımız açık. Çünkü dünya tarihi ağır depresyon geçirip de sanat alanında saygın pek çok yapıtın altına imza atmış büyük isimlerle dolu..
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri