Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Portakallı Islak Kurabiye

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Portakallı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi
Un 3,5 su bardağı (Kontrollü)
Şerbeti için;
2 tane portakal suyu
1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
1 tane portakal
Kabuğu rendesi

Portakallı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için; uygun bir kaba portakal suyunu ve şekeri dökelim, ocağın üstüne alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca 3-4 dk daha sonra soğuması için kenara alalım.
Hamuru için; un ve kabartma tozu hariç diğer bütün materyalleri bir kaba alalım ve karıştıralım.
Daha sonra un ve kabartma tozunuda ek edin ve yoğurma işlemine geçelim.
Cevizden biraz büyük hamur koparıp, yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar kontrollü pişirin.
İlk sıcağı çıkan kurabiyeleri şerbetle buluşturun. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyin. Şerbeti çekmesi için 3-4 saat bekletin. Afiyet olsun
Not: Kullandığım bardak ölçüsü Su bardağı 200 ml. Çay bardağı 100 ml.

Portakallı Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri