(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Portakal Kabuklu Ve Safranlı Pilav nasıl yapılır
Portakallı Safranlı Pilav yapılışı
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav Malzemeleri
1 su bardağı basmati pirinc
2 su bardağı tavuk suyu (2 tavuksu tablet ile hazırlanmış)
1 corba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu
2 corba kaşığı kuru uzum
12 tatlı kaşığı safran
2 corba kaşığı sıvıyağ
imagesportakalkabukluvesafranlipilavtarifiresimli5ad40c0d6f925
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav Tarifi
Tavuk suyunu, safran ve portakal kabukları ile kaynatıp, 2 saat kadar dinlendirin Boylece portakal kabuğunun kokusu tavuk suyuna iyice siner Daha sonra suzup bir kenara bırakın
Tencerede sıvıyağı kızdırıp icine pirinci atın, 1 dakika kadar kavurun Uzerine tavuk suyunu ve kuru uzumleri ekleyin Hafif ateşte pişmeye bırakın Suyunu cekip pişme indirin ve dinlenmeye bırakın
Portakallı Safranlı Pilav yapılışı
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav Malzemeleri
1 su bardağı basmati pirinc
2 su bardağı tavuk suyu (2 tavuksu tablet ile hazırlanmış)
1 corba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu
2 corba kaşığı kuru uzum
12 tatlı kaşığı safran
2 corba kaşığı sıvıyağ
imagesportakalkabukluvesafranlipilavtarifiresimli5ad40c0d6f925
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav Tarifi
Tavuk suyunu, safran ve portakal kabukları ile kaynatıp, 2 saat kadar dinlendirin Boylece portakal kabuğunun kokusu tavuk suyuna iyice siner Daha sonra suzup bir kenara bırakın
Tencerede sıvıyağı kızdırıp icine pirinci atın, 1 dakika kadar kavurun Uzerine tavuk suyunu ve kuru uzumleri ekleyin Hafif ateşte pişmeye bırakın Suyunu cekip pişme indirin ve dinlenmeye bırakın