T
theking
Misafir
Portakal Çanağında Farklı İki Meze Tanımı İçin Gereçler
4 adet portakal (İçi soyulmuş)
Kereviz mezesi için
1 adet orta uzunluk kereviz
1 adet elma
Yarım çay bardağı portakal suyu
Kabak ve havuç mezesi için
1 adet kabak
1 adet havuç
2 adet kornişon turşu (İsteğe bağlı)
Tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için
Yarım tutam dereotu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt
Portakal Çanağında Farklı İki Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle portakalın içini oyup hazırlayalım.
Bir tabakta rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve mayonezi hazırlayalım üzerine doğradığımız dereotunu koyalım.
Kereviz ve elmayı rendeleyelim üzerine portakal suyunu koyalım. Hazırladığımız yoğurtlu sosu dökelim ve karıştıralım.
Hazırladığımız mezeden portakalın içine koyalım.
Öteki mezemiz için bir tencere ye sıvı yağ koyalım.
Üzerine havuç ve kabağımızı rendeleyelim ve biraz tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra kestiğimiz kornişon turşuyu ve yoğurtlu sosumuzu buluşturalım.
Sonra portakal çanağına koyalım. İsterseniz kornişon turşuyu kullanmayabilirsiniz içine ceviz koyabilirsiniz.
Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Ben dereotu ve dilimlenmiş portakal ile süsledim.
Portakal Çanağında Farklı İki Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet portakal (İçi soyulmuş)
Kereviz mezesi için
1 adet orta uzunluk kereviz
1 adet elma
Yarım çay bardağı portakal suyu
Kabak ve havuç mezesi için
1 adet kabak
1 adet havuç
2 adet kornişon turşu (İsteğe bağlı)
Tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için
Yarım tutam dereotu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt
Portakal Çanağında Farklı İki Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle portakalın içini oyup hazırlayalım.
Bir tabakta rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve mayonezi hazırlayalım üzerine doğradığımız dereotunu koyalım.
Kereviz ve elmayı rendeleyelim üzerine portakal suyunu koyalım. Hazırladığımız yoğurtlu sosu dökelim ve karıştıralım.
Hazırladığımız mezeden portakalın içine koyalım.
Öteki mezemiz için bir tencere ye sıvı yağ koyalım.
Üzerine havuç ve kabağımızı rendeleyelim ve biraz tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra kestiğimiz kornişon turşuyu ve yoğurtlu sosumuzu buluşturalım.
Sonra portakal çanağına koyalım. İsterseniz kornişon turşuyu kullanmayabilirsiniz içine ceviz koyabilirsiniz.
Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Ben dereotu ve dilimlenmiş portakal ile süsledim.
Portakal Çanağında Farklı İki Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı