Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Konuya cevap cer

Pita Ekmeğinde Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

500 gram kuşbaşı et

1 adet domates

1,5 adet kaliforniya biberleri yalnızca çarliston bile olur (ben her rengin yarısını kullandım)

1 diş sarımsak

2 adet mor soğan

8-10 kol maydanoz

4 adet pita ekmeği

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı paprika

1/2 (yarım) çay kaşığı kara biber


Pita Ekmeğinde Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Etleri küçük küçük doğrayıp kısık ateşte pişiriyoruz.

Suyunu çekince çok az sıcak su ekleyip ağzı kapalı pamuk üzere oluncaya kadar pişiriyoruz.

Etler pişince tereyağı ve paprikayı kavurup içine ince doğranmış sarımsak ve biberleri atıyoruz.

Kısık ateşte pişirip öteki baharatları da ekleyip etleri de ek ediyoruz ve ağzı kapalı halde pişiriyoruz.

Etler pişerken 100 derece fırında ya da tavada ekmekleri ısıtıyoruz.

Soğanları piyazlık doğrayıp ,maydanoz, tuz ve zeytinyağı ile karıştırıyoruz.

Etler pişince pita ekmeğinin ortasına etleri soğanı ek ediyoruz.

Buz üzere bir ayran ve turşu ile servis edilebilir.

Pita Ekmeğinde Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri