S
SoruCevap
Pırasa Graten Tanımı İçin Malzemeler
2 adet orta uzunluk pırasa
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta uzunluk havuç
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 ortaboy patates
Üzeri için
Rendelenmiş kaşar
Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya yağı koyup ocağı açalım.
Patatesleri ince ince küp küp doğrayalım ve yağda hafif kavuralım.
Kavrulan patates e sırayla rendelenmiş havuç ve ince doğranmış pırasaları ekleyelim.
Tüm materyal yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kavrulsun.
Kavrulan materyale unu ekleyip bir iki dakika daha kavuralım ve sütü ekleyelim.
Biraz karıştırdıktan sonra sütü de içine çekince borcama alıp üzerine kaşar rendesi ekleyerek fırına 180 dereceye verelim 20 dakika kaşarlar kızarana kadar pişirelim ve servise hazır
Pırasa Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet orta uzunluk pırasa
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta uzunluk havuç
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 ortaboy patates
Üzeri için
Rendelenmiş kaşar
Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya yağı koyup ocağı açalım.
Patatesleri ince ince küp küp doğrayalım ve yağda hafif kavuralım.
Kavrulan patates e sırayla rendelenmiş havuç ve ince doğranmış pırasaları ekleyelim.
Tüm materyal yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kavrulsun.
Kavrulan materyale unu ekleyip bir iki dakika daha kavuralım ve sütü ekleyelim.
Biraz karıştırdıktan sonra sütü de içine çekince borcama alıp üzerine kaşar rendesi ekleyerek fırına 180 dereceye verelim 20 dakika kaşarlar kızarana kadar pişirelim ve servise hazır
Pırasa Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı