S
SoruCevap
Pırasa Dolması Tanımı İçin Malzemeler
3 adet pırasa
İç harcı için;
1 adet soğan
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
1/2 (yarım) su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı pirinç
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için;
Limon dilimleri
Su
Zeytinyağı
Tuz
Kenarlarını batırmak için;
1 kase un
Pırasa Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pırasalarımızı temizleyip yıkayalım ve 4 parmak genişliğinde keselim.
Ortalarından uzunluğuna bıçak yardımı ile çizgi çekelim ve kaynayan suda sarılacak kıvama gelinceye kadar eritmeden haşlayalım.
Kesik attığımız yerden tek tek açalım. (ben üzerlerindeki zarları çıkardım).
İçi için soğanımızı yemeklik doğrayıp yağ koyduğumuz tenceremizde soteleyelim.
Üzerine salçamızı ekleyip kavuralım.
Pirincimizi, baharatlarımızı tuz ve suyumuzu ekleyip karıştıralım.
Harcımız suyunu çekince içine ince ince doğradığımız maydanozumuzu ek edip güzelce karıştırıp ocaktan alalım.
Pırasalarımızı harcımızla doldurup saralım.
Kenarlarının dağılmaması için una bulayıp tenceremize dizelim.
Son olarak üzerini geçmeyecek biçimde suyumuzu koyup tuz ve zeytinyağımızı ek edelim.
Limon dilimlerimizi de koyup( isteyen koymayabilir) üzerini bir tabakla kapatıp pişirelim.
Enfes pırasa dolmamız servise hazır hayırlı iftarlar
Afiyet olsun
Pırasa Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet pırasa
İç harcı için;
1 adet soğan
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
1/2 (yarım) su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı pirinç
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için;
Limon dilimleri
Su
Zeytinyağı
Tuz
Kenarlarını batırmak için;
1 kase un
Pırasa Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pırasalarımızı temizleyip yıkayalım ve 4 parmak genişliğinde keselim.
Ortalarından uzunluğuna bıçak yardımı ile çizgi çekelim ve kaynayan suda sarılacak kıvama gelinceye kadar eritmeden haşlayalım.
Kesik attığımız yerden tek tek açalım. (ben üzerlerindeki zarları çıkardım).
İçi için soğanımızı yemeklik doğrayıp yağ koyduğumuz tenceremizde soteleyelim.
Üzerine salçamızı ekleyip kavuralım.
Pirincimizi, baharatlarımızı tuz ve suyumuzu ekleyip karıştıralım.
Harcımız suyunu çekince içine ince ince doğradığımız maydanozumuzu ek edip güzelce karıştırıp ocaktan alalım.
Pırasalarımızı harcımızla doldurup saralım.
Kenarlarının dağılmaması için una bulayıp tenceremize dizelim.
Son olarak üzerini geçmeyecek biçimde suyumuzu koyup tuz ve zeytinyağımızı ek edelim.
Limon dilimlerimizi de koyup( isteyen koymayabilir) üzerini bir tabakla kapatıp pişirelim.
Enfes pırasa dolmamız servise hazır hayırlı iftarlar
Afiyet olsun
Pırasa Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı