Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Perdeli Pilav Tarifi Resimli

SoruCevap

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
7
Puan
0
Yaş
36
Credits
0
Perdeli Pilav Tarifi Resimli
Resimli Perdeli Pilav Tarifi

Perde Pilavı

Malzemeler
4 su bardağı pirinc
1 adet butun tavuk
1,5 su bardağı badem
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber

Hamuru icin
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 cay fincanı su
Tuz

imagesperdelipilavtarifiresimli5ad40b50d0895

Plavın Tarifi
Pirinci ayıklayıp, ılık ve tuzlu suda bekletin Tavuğu yıkayın, tuz ve 8 bardak su eklemesiyle 30 dakika haşlayın Suzup, derisini soyun, kemiklerini sıyırıp bir kenarda bekletin Bademlerin uzerini kapatacak kadar su koyarak 10 dakika haşlayın Ocaktan aldıktan sonra bol suda yıkayın Kabuklarını soyun, pilavın dışını suslemek icin yarısını ayırın Şimdi hamuru hazırlayın Unun ortasını havuz gibi acın, 2 kaşık yumuşamış tereyağını, tuzu katın Yumurtaları icine kırın, yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun Yoğrulmuş hamuru 20 dakika dinlendirin Eğer perde pilavı icin ozel tencereniz varsa onu, yoksa altı yuvarlak donen bakır bir tencerenin icini tereyağıyla sıvayın Tencereyi 15 dakika kadar buzdolabında tutup, yağın donmasını bekleyin Tencereyi dolaptan cıkarınca haşlanmış bademleri şık bir desen oluşturacak bicimde aralıklı olarak icine yapıştırın


Hamuru kalınca ve yuvarlak bir bicimde acın Buyukluğu tencereden dışarıya 10?ar santimetre taşacak kadar olsun Yufkayı dikkatlice tencereye yerleştirin Suda beklemekte olan pirinci suzun, hafifce yıkayıp tekrar suzun Doğradığınız kuru soğanı tereyağı ve bademle birlikte ayrı bir kapta pembeleştirin Pirincleri ekleyip, 10 dakika kadar kavurun

Tavuk etlerini icine karıştırın uzerine tavuk suyunu koyun Kısık ateşte pişirin Suyunu ceker cekmez ateşten alın Demlenmesini beklerseniz pilav bir kez de fırında pişeceğinden hamur olur 15 dakika kadar pilavı ılınması icin bekletin Daha sonra hamur yaydığınız tencereye yerleştirin Kenardan sarkan hamurları iceriye doğru katlayarak, uzerini tamamen kapatın Kalan 1 kaşık tereyağını eritip, uzerine dokun ve fırında 45 dakika kadar pişirin Ters cevirerek ve dilimleyerek servis yapın Ancak pilavın şıklığının gorunmesi icin masaya butun olarak getirin
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri