Pascal matematiğe katkıları nelerdir?
Pascal ve Matematik “Pascal = Matematik” eşitliğinde yaşayan bu bilgin, halen tüm dünyada kullanılan Binom üçgeni yada binom katsayıları olarak bilinen Pascal Üçgenini yapmıştır. Pascal, Fermat ile yazışarak, olasılık teorisini oluşmasında katkıda bulunmuştur.Pascal üçgeninin amacı nedir?
Pascal üçgeninin amacı nedir?Üçgen, adını 17. yüzyıl Fransız matematikçisi Blaise Pascal’ın adını almıştır. Blaise Pascal, özellikle, Fransız matematikçi Pierre de Fermat ile yazışmalarında olasılık teorisinin temellerini ortaya koymak için bu üçgeni kullanmıştır.
Pascal Prensibi Nedir örnekler?
Günlük hayatta Pascal prensibinden faydalanılarak; su cenderesi, sıkıştırma sistemleri (hidrolik frenler, hidrolik presler, ilaçlama pompaları), taşıma sistemleri (hidrolik liftler, vinçler, itfaiye merdivenleri, kepçe ve damperli kamyonların hidrolik kaldırma sistemleri), emme – basma tulumbalar, berber koltukları.Pascal üçgeninin özellikleri nelerdir?
Pascal üçgeninin özellikleri nelerdir?Pascal üçgeninin pek çok ilginç özelliği var. Bunlardan biri Pascal üçgeninin simetrik olmasıdır. Üçgenin ortasına dikey bir simetri ekseni çizerseniz, bu simetriyi kolayca görebilirsiniz. Örneğin beşinci satırdaki 4’ler, altıncı satırdaki 10’lar ve yedinci satırdaki 15’ler bu eksene göre simetriktir.
Binom açılımı, iki sayının toplamının üssü olan sayılarda cebirsel açılımlı ifadelere denir. Binom açılımı özdeşlikleri bulmada yardımcı konulardır. Hesaplanması oldukça zor olan ifadelerde eğer binom açılıma uygunsa özdeşlikler kolaylıkla bulunmaktadır.
Blaise Pascal Kimdir çalışmaları nelerdir?
Blaise Pascal Kimdir çalışmaları nelerdir?Blaise Pascal (19 Haziran 1623 –19 Ağustos 1662) Fransız bir mucit,matematikçi, fizikçi,yazar ve filozof idi. Rouen’de vergi tahsildarı olan babası tarafından eğitilen bir çocuk dahiydi. Pascal’ın ilk çalışmaları doğa bilimleri ve uygulamalı bilimler alanındaydı.