Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Online egitimin dezavantajlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Online eğitimin dezavantajları nelerdir?​

Dezavantajları Öğrencilerden hepsinin uzaktan eğitim için gerekli teknolojik donanıma sahip olmaması. Yüz yüze eğitimde olduğu gibi öğrenme güçlüklerine veya çıkan probleme öğretmenin anında müdahalesinin kısıtlı olması. Kendi kendine çalışma alışkanlığı olmayan öğrenciyi kontrolün güçlüğü.

Online eğitim neden daha iyi?​

Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında eğitim almasına olanak sağlar. Çağdaş, gelişmiş ve interaktif araçlarla eğitim verilir. Ders materyallerine sınırsız erişim imkânı sağlar. Geleneksel eğitim modeliyle ortaya çıkan ulaşım, beslenme vs masrafları ortadan kaldırır.

Derslerin çevrimiçi olması ne demek?​

Derslerin çevrimiçi olması ne demek?
Öğrencilerin ve eğitmenlerin aynı ortamda bulunduğu geleneksel örgün eğitim yönetimden farklı olarak, Online eğitim, ders veren eğitmen ile öğrencinin aynı mekânda bulunmadığı eğitim sistemini anlatan bir terimdir. Online eğitim sisteminde dersler sanal sınıflarda gerçekleştirilir.

Online Eğitim etkili mi?​

Yapılan araştırmalara göre, geleneksel yüz yüze eğitime kıyasla online eğitim, öğrenci başına %90 daha az enerji tüketimi ve %85 daha az karbondioksit emisyonu anlamına geliyor. Bu durum, online öğrenmenin ve multimedya içeriklerinin daha etkili bir eğitim metodu olduğu savını daha da destekliyor.

Uzaktan eğitimin avantajları nedir?​

Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.

E değerlendirmenin avantajları nelerdir?​

E değerlendirmenin avantajları nelerdir?
Sunum, notlandırma, işaretleme ve veri depolama işlemlerinde etkili ve güvenilir bir yol izler. İnsan ve bilgisayar destekli değerlendirmeyi birleştirerek tutarlı, doğru sonuçlar elde etme fırsatı sağlar. Anında dönüt alınabilir. Verilen dönütler öğrenenin kendini değerlendirmesi fırsatını artırır.

Uzaktan eğitimin olumlu yönleri nelerdir?​

WhatsApp çevrimiçi ne anlama gelir?​

Uzaktan eğitim, öğrenci merkezlidir.Uzaktan eğitim, fırsat eşitliği sunar.Uzaktan eğitim, eğitim giderlerini azaltır.Uzaktan eğitim, zaman ve mekândan bağımsızdır.Uzaktan eğitim, sosyal fobisi olan bireylere rahatlık sağlar.Uzaktan eğitim, gelişmiş araçlarla ders işleme imkânı sağlar.Üniversitede uzaktan eğitim dersleri nasıl oluyor?Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir.WhatsApp çevrimiçi ne anlama gelir?Son görülme ve çevrimiçi, kişilerinizin WhatsApp’ı en son ne zaman kullandıklarını ve çevrimiçi olup olmadıklarını gösterir. Bir kişinin çevrimiçi olması, cihazında WhatsApp’ın ön planda açık olduğunu ve İnternet’e bağlı olduğunu gösterir. Ancak bu, kişinin mesajınızı okuduğu anlamına gelmez.

Üniversitede uzaktan eğitim dersleri nasıl oluyor?​

Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir.

WhatsApp çevrimiçi ne anlama gelir?​

WhatsApp çevrimiçi ne anlama gelir?
Son görülme ve çevrimiçi, kişilerinizin WhatsApp’ı en son ne zaman kullandıklarını ve çevrimiçi olup olmadıklarını gösterir. Bir kişinin çevrimiçi olması, cihazında WhatsApp’ın ön planda açık olduğunu ve İnternet’e bağlı olduğunu gösterir. Ancak bu, kişinin mesajınızı okuduğu anlamına gelmez.

Online eğitimin dezavantajları arasında şunlar bulunmaktadır:
- Öğrencilerin hepsinin uzaktan eğitim için gerekli teknolojik donanıma sahip olmaması
- Öğretmenin anında müdahalesinin kısıtlı olması
- Kendi kendine çalışma alışkanlığı olmayan öğrencilerin kontrolünün zor olması

Online eğitimin neden daha iyi olduğu konusunda şu avantajlar öne çıkmaktadır:
- Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında eğitim almasına olanak sağlaması
- Çağdaş, gelişmiş ve interaktif araçlarla eğitim verilmesi
- Ders materyallerine sınırsız erişim imkanı sağlaması
- Ulaşım, beslenme gibi geleneksel eğitim modeliyle ortaya çıkan ek masrafların ortadan kalkması

Online eğitim, derslerin sanal sınıflarda gerçekleştirildiği bir sistemdir. Öğrenciler ve eğitmenler aynı mekanda bulunmadıkları için geleneksel örgün eğitimden farklı bir yapıya sahiptir.

Online eğitimin etkili olduğunu gösteren araştırmalara göre, %90 daha az enerji tüketimi ve %85 daha az karbondioksit emisyonu sağladığı belirtilmektedir. Bu durum, online öğrenmenin ve multimedya içeriklerinin daha etkili bir eğitim metodunu oluşturduğunu göstermektedir.

Uzaktan eğitimin avantajları arasında çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlama, kendi öğrenme hızında öğrenim alma imkanı verme, ek harcamaları ortadan kaldırma ve etkileşimli bir öğrenme süreci sunma gibi unsurlar bulunmaktadır.

E-değerlendirmenin avantajları arasında sunum, notlandırma, işaretleme ve veri depolama işlemlerinde etkili ve güvenilir bir yol izlemesi, insan ve bilgisayar destekli değerlendirmeyi birleştirerek doğru sonuçlar elde etme fırsatı sağlaması ve anında dönüt alınabilmesi gibi özellikler bulunmaktadır.

WhatsApp çevrimiçi olmanın anlamı, kişilerin WhatsApp'ı en son ne zaman kullandıklarını ve çevrimiçi olup olmadıklarını gösterir. Çevrimiçi olmak, cihazda WhatsApp'ın açık olduğunu ve internete bağlı olduğunu gösterir, ancak bu durum kişinin mesajları okuduğu anlamına gelmez.

Üniversitede uzaktan eğitim dersleri, kampüse gitme zorunluluğu olmayan, derslerin tamamen sanal ortamda, interaktif ve canlı olarak işlendiği bir eğitim modelidir. Katılımcılar istedikleri zaman dersleri tekrar izleme imkanına sahiptirler.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri