Zeberus
Yönetici
Ömür dediğin üç gündür kime ait?
CUMARTESİ günü bu köşede bir şiir yayımladım. Okumamış okuyucular için tekrarlayayım:”Ömür dediğin üç gündür / dün geldi geçti, yarın meçhuldür / O halde ömür dediğin / bir gündür, o da bugündür.” Şiirin Özdemir Asaf’a ait olduğunu yazmıştım, öyle hatırlıyordum.Farkında olmalı insan şiiri kime ait?
Farkında Olmalı İnsan – Can Yücel Şiirleri – Can Yücel.Bugün kimin şiiri?
Bugün kimin şiiri?Bugün şiiri – Uluğ Turanlıoğlu.
Faruk Nafiz Çamlıbel hangi yıllarda yaşadı?
18 Mayıs 1898’de İstanbul’da doğdu. 8 Kasım 1973’te Akdeniz’de seyreden Samsun gemisinde yaşamını yitirdi. Türk şiirinde “hecenin 5 şairi” diye bilinen şairlerden biri. Yenilikçi edebiyatımızın geçiş döneminde dili, tekniği ve romantik İstanbul’lu kişiliğiyle de olsa, Anadolu gerçeğine açıldı.Ömür dediğin kime ait?
En anlamlı tanımı “Ömür; kundakla kefen arasına sıkışmış zamandır” olsa gerek. Bir de sözlerini Zülfü Livaneli’nin yazdığı ve TRT’de bir proğramda söylenen ve dinleyenlerin yüreğinin yağını eriten türkünün adıdır.Hayat bir gündür oda bugündür ne demek?
Hayat bir gündür oda bugündür ne demek?“hayat bir gundur o da bugundur” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. günü yaşama felsefesini en iyi anlatan söz. dün yaşandı bitti; yarın senin için var mı belli değil. diyerek de devam ettirilebilir. bugün yok ki yarın olsun, düşünme kaybolursun.
Çay bardakta, soğuyana dek geçen zaman… Dostlukları tekrar kazanmaya, insanları tekrar sevmeye belki de zaman kalmayacak. Ömür dediğimiz geçip gidiyor. Her şeyi zamanında yapmaya özen göstermeli insan.
Eğitimci, Yazar, Şair Eğitimci, şair ve yazar (D. 1912, Pehlivanköy / Kırklareli – Ö. 12 Temmuz 2002, Edirne). Bazı yazı ve şiirlerinde Feride Nazan imzasını da kullandı. Edirne İlköğretmen Okulunu (1927) bitirdi. 1928 yılında Babaeski ilçesinin Terzili ve Demirkapı köyleri Millet Mektepleri öğretmenliğine atandı.
Faruk Nafız Çamlıbel nerede doğdu?
Faruk Nafız Çamlıbel nerede doğdu?İstanbulFaruk Nafiz Çamlıbel / Doğum yeri