Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okullar kac gun olacak 2021?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Okullar kaç gün olacak 2021?​

* 6 Eylül 2021 itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor.

Ders yılı suresi ne demek?​

Ders yılı; derslerin başladığı gün ile bittiği gün arasındaki ara ve yarıyıl tatilleri hariç iki dönemden oluşan süredir.

Okul yarıyıl tatili ne zaman 2021?​

Okul yarıyıl tatili ne zaman 2021?
Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak. Ara tatil ne zaman? Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili 11 Nisan’da başlayacak, 15 Nisan’da sona erecek.2 gün önce

Bir öğretim yılı kaç haftadır?​

2- Birinci dönem, 06 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecektir….MEB 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi.
DÖNEMLER | 1. Dönem
TARİHLER | 06 Eylül 2021 – 21 Ocak 2022
SÜRE | 95 Gün
HAFTALAR | 19 Hafta

Okullar kaç gün olacak 2021 Eylül?​

Öğrenciler, uzun bir aradan sonra 6 Eylül’de tam zamanlı yüz yüze eğitime başlayacak. Eğitim, tüm kademelerde haftada 5 gün olacak.

6 Eylül okullar kaç gün olacak?​

6 Eylül okullar kaç gün olacak?
Türkiye’de 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 6 Eylül’de başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda tüm kademelerde eğitimin haftada 5 gün ve yüz yüze olarak yapılacağını açıkladı.
Ders yılı bitimi ne zaman?​
Son dakika haberi! Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açıkladığı takvime göre, 6 Eylül’de açılacak okullar 17 Haziran 2022’de kapanacak. MEB, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı takvimini açıkladı.
Ders kesim tarihi ne demek?​
Ders kesim raporu, eğitim-öğretim yılınının tamamlandığı Haziran ayının sonunda öğretmenler tarafından okul idarelerine teslim edilen belgelerden birisidir. Geçtiğimiz Eğitim Öğretim yılı Mart ayının 2. haftasından sonra uzaktan eğitimle tamamlandı.

Kasım ara tatili ne zaman?​

Kasım ara tatili ne zaman?
İlk ara tatil 15-19 Kasım’da yapılacak. Ara tatil ile 18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen 15-19 Kasım tarihlerinde tatil yapma imkanı elde edecek. Ara tatiller ile birlikte 4 kez kapanacak olan okullar, öğrenciler için dinleme ve dersleri için daha geniş vakit ayırma imkanı sunacak.

2021 ve 2022 eğitim öğretim yılı nasıl olacak?​

Milli Eğitim Bakanlığı, “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı, 6 Eylül’de başlayacak, 1. dönem ara tatili 15-19 Kasım arasında, yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat arasında, 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan arasında olacak ve karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak” açıklamasında bulundu.

Yarıyıl tatiline kadar kaç hafta okula gideriz?​

Karnelerin alınmasına çok az bir zaman kala, Milli Eğitim Bakanlığı bir haftalık ara tatil süresi de eklenerek bu yıl yarı yıl tatilinin üç hafta süreceğini açıkladı. Karne dağıtımları ise 22 Ocak 2021 tarihinden itibaren okullarda yapılacak.

Okulların 2021 yılında ne zaman başlayacağı ve kaç gün olacağı ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıdaki şekilde verebilirim:

- 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 6 Eylül 2021 itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitimle başlayacak.

- Ders yılı, derslerin başladığı gün ile bittiği gün arasındaki ara ve yarıyıl tatilleri hariç iki dönemden oluşan süredir.

- Eğitim öğretim yılı iki dönemden oluşmaktadır. Birinci dönem 06 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecektir. Bu dönem 95 gün sürmektedir ve 19 hafta devam edecektir. Okullar 17 Haziran 2022 tarihinde kapanacaktır.

- Ara tatiller ise; birinci dönem ara tatili 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 11 Nisan’da başlayacak, 15 Nisan’da sona erecektir.

- Yarıyıl tatili ise 2021 yılında 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayacak ve 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacaktır.

- 6 Eylül başlayan öğretim yılı 17 Haziran 2022 tarihinde sona erecek ve toplamda 2021-2022 ders yılı 275 gün sürecektir.

Genel olarak, 2021 yılında eğitim öğretim süresi, ara tatil ve yarıyıl tatile kadar geçen süre hakkında bu şekilde bilgi verebiliriz. Eğitim dönemi boyunca öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dilerim.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri