S
SoruCevap
Öksürük İçin Şifalı Bitkiler
Öksürük İçin Şifalı Bitkiler zencefil
Öksürük İçin Şifalı otlar
Öksürük İçin Şifalı Bitkiler
*Zencefil - Bal karıştırılır yenirse en kötü öksürüğü üç günde keser.Öksürüğün en tesirli ilacıdır.
*Servi kozalağı kaynatılır, bir bardak içilirse, geceleri uykuya engel olan kuru öksürüğü keser.
*Hardal ile bal karıştırılıp yalanırsa öksürüğü kökünden keser.
*İncir, çemen ve ayva çekirdeği, su ile kaynatılarak içilirse, öksürükten kaynaklanan göğüs hırıltısını keser.
*Mürsafi 1,5 gr.
Şeker 15 gr karıştırılır.
Yatarken içilirse geceleri uykuya engel olan öksürükten kurtulunur.
*İncir, süt ile pişirilerek şiddetli öksürüğü olan çocuklara yedirilir.
*Süngerin içindeki taş çocuğun boynuna takılırsa öksürüğünü tamamen keser veya azaltır.
*Arpa kaynatılır, suyu içilir.
*Çemen
İncir
Sabahları aç karnına yenir.
*Kaymak 100 gr.
Miyen balı 50 gr
Zama-ı arabi 50 gr
Kitre 50 gr
Fındık (kavrulmuş)100 gr
Hurma 100 gr
Çamsakızı - Günlük 25 gr
Bu maddeler alınarak dövülür, bal ile macun yapılır ve kaşık kaşık yutulur.
*Fıstık, Çam fıstığı, Kuru üzüm , Çemen birlikte yenir.
*Şeftali, İncir, Muz, Şeker kamışı, Bu maddelerin herbiri muhtelif vakitlerde yenir.
*Kuru incir
Badem
Ceviz
Bu gıdalar yeteri kadar alınır ve her gün 4-6 defa 100 er gr. yenir.
Öksürük İçin Şifalı Bitkiler zencefil
Öksürük İçin Şifalı otlar
Öksürük İçin Şifalı Bitkiler
*Zencefil - Bal karıştırılır yenirse en kötü öksürüğü üç günde keser.Öksürüğün en tesirli ilacıdır.
*Servi kozalağı kaynatılır, bir bardak içilirse, geceleri uykuya engel olan kuru öksürüğü keser.
*Hardal ile bal karıştırılıp yalanırsa öksürüğü kökünden keser.
*İncir, çemen ve ayva çekirdeği, su ile kaynatılarak içilirse, öksürükten kaynaklanan göğüs hırıltısını keser.
*Mürsafi 1,5 gr.
Şeker 15 gr karıştırılır.
Yatarken içilirse geceleri uykuya engel olan öksürükten kurtulunur.
*İncir, süt ile pişirilerek şiddetli öksürüğü olan çocuklara yedirilir.
*Süngerin içindeki taş çocuğun boynuna takılırsa öksürüğünü tamamen keser veya azaltır.
*Arpa kaynatılır, suyu içilir.
*Çemen
İncir
Sabahları aç karnına yenir.
*Kaymak 100 gr.
Miyen balı 50 gr
Zama-ı arabi 50 gr
Kitre 50 gr
Fındık (kavrulmuş)100 gr
Hurma 100 gr
Çamsakızı - Günlük 25 gr
Bu maddeler alınarak dövülür, bal ile macun yapılır ve kaşık kaşık yutulur.
*Fıstık, Çam fıstığı, Kuru üzüm , Çemen birlikte yenir.
*Şeftali, İncir, Muz, Şeker kamışı, Bu maddelerin herbiri muhtelif vakitlerde yenir.
*Kuru incir
Badem
Ceviz
Bu gıdalar yeteri kadar alınır ve her gün 4-6 defa 100 er gr. yenir.