Zeberus
Yönetici
Öbikas ne demek?
ÖBİKAS nedir? ÖBİKAS – Öğrenci Bilgi ve Kayıt Sistemi, öğrencinin akademik bilgilerinin bulunduğu, ve öğrencinin akademik ve kampüs hayatına ilişkin işlemlerini yapabildiği online bir sistemdir.Boğaziçi Üniversitesi Hazırlık kaç yıl?
MADDE 6 – (1) Hazırlık sınıfında öğretim süresi bir yıldır. Başarı, o yıl içinde kış, bahar, yaz ve güz dönemlerinde yapılan yeterlik sınavları ile belirlenir.BOUN en fazla kaç kredi?
(5) Öğrenciler bir yarıyılda fazla kredi yükü olarak, kredisiz alınan dersler hariç, ortalama yarıyıl kredisi üzerine en fazla toplam sekiz kredi değerinde ders alabilir. Fazla ders yükü ile ilgili uygulama esasları ve özel durumlar ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenir.
BOUN devamsızlık nereden bakılır?
Öğrenciler, devamsızlık durumlarını Öğrenci Bilgi ve Kayıt Sistemi (ÖBİKAS/ BUIS) üzerinden takip etmekle yükümlüdür.Öğrenci belgesi kaç günde çıkar?
Öğrenci Belgesi; en erken talep edilen günden bir iş günü sonra Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü’nden öğrenci kimliği ile birlikte şahsen teslim alınabilir.Consent nasıl atılır?
Kontenjan sınırlaması yüzünden öğrenciler ilgilendikleri dersi alabilmek için ‘consent’ (razı etmek, izin almak) yazılarıyla hocaları ikna etmeye çalışıyor. Öğrenciler hocayı ikna edip çok talep gören dersi alabilmek için en yaratıcı ‘consent’i yazıp ekran görüntüsünü[email protected]adresine gönderiyor.
Boğaziçi Üniversitesi hazırlık zorunlu mu?
Boğaziçi Üniversitesinde hazırlık sınıfı zorunludur. Ancak eğer dönem başlamadan Boğaziçinin İngilizce yeterlilik sınavından ya da Boğaziçinin kabul ettiği TOEFL ve IELTS sınavlarından geçer not alırsanız Boğaziçi hazırlıktan muaf olursunuz yani hazırlık okumadan doğrudan bölümünüze başlayabilirsiniz.Boğaziçi Hazırlık Hangi seviye?
Boğaziçi Üniversitesi hazırlık eğitiminde 4 kur vardır. YADYOK yani Boğaziçi Yabancı Diller Yüksek Okulu bu kurları P1, P2, P3, P4 olarak adlandırır. P, aslında Progam demektir. P1 Beginner seviyesini, P4 ise Advanced seviyesini gösterir.Bir dönemde en fazla kaç kredi alınabilir?
Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır. Öğrenci, çift anadal dersleri ile birlikte bir yarıyılda en fazla 50 AKTS kredi ders alabilir (bknz: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği – Madde 22-(2)).
Boğaziçi P3 P4 nedir?
Boğaziçi Hazırlık kaç Kur?
Boğaziçi hazırlıkta kaç kur vardır? Boğaziçi hazırlık eğitiminde Program 1 (Başlangıç – Elementary), Program 2 (Orta-Öncesi – Pre-Intermediate), Program 2 (Orta – Intermediate) ve Program 2 (İleri – Upper-Intermediate) 4 olmak üzere 4 kur vardır.1 sınıf öğrenci belgesi nasıl alınır?
E-okul’dan öğrenim belgesi nasıl alınır?
- Numaralı bölgeye Güvenlik Kodunu girmelisiniz.
- Numaralı bölgeye öğrencinin TC. Kimlik numarasını yazın.
- Numaralı bölgeye ise öğrencinin Okul Numarası girin. Bu sayede sisteme girişiniz gerçekleşir ve yukarıda paylaştığımız bilgilere ulaşabilirsiniz.