Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

O Seni Bulur..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Halife Bağdat'ta sarayının balkonunda otururken basvezirinin buyuk bir heyecanla koşarak geldigini gorur Hemen yanina gelmesini ister, merak eder bu heyecanin nedenini Vezir ellerine yapisir, aglamakli bir sesle
Yalvariyorum, bana izin ver, hemen sehirden gideyim
Neden?
Az once saraya gelmek icin buyuk meydandan geciyordum, yururken bana birinin baktigini hissettim, dondum ve tam arkamda Olum'u gordum!
Olum'u mu gordun? der iyice meraklanan Halife
Evet O'ydu, hemen tanidim Simsiyah giyinmisti, boynunda yine siyah bir atkisi vardi Gozlerini bana dikmisti, sanki beni korkutmak istiyor gibiydi Cok eminim beni ariyordu Ne olur izin ver hemen gideyim buradan En iyi ati alacagim ve dogru Semerkand'a gidecegim Hemen yola cikarsam aksama varmadan Semerkand'ta olurum
Gercekten Olum muydu gordugun, emin misin?
Cok eminim, Halifem Simdi seni nasil goruyorsam
O'nu da oyle gordum Senin sen oldugundan nasil eminsem, onun da olum oldugundan o kadar eminim Ne olur izin ver hemen gideyim Vezirini seven Halife tam ikna olmamasina ragmen izin vermis gitmesi icin
Vezir kosarak kendi evine gitmis, en iyi atini eyerlemis ve dortnala sehirden cikmis, karanlik basmadan Semerkand'a ulasmak kararindaymis Veziri gittikten sonra Halife'nin ici hic rahat etmemis, biraz sarayinda donup dolanmis, sonra birden karar vermis Zaman zaman yaptigi gibi kiyafet degistirmis ve sarayin arka kapisindan cikip halkin arasina karismis Yabanci
bir gezgin gibi agir agir buyuk meydana gelmis, biraz yurudukten sonra bir kosede durmus ve tam o sirada o da tanimis Olum'u Anlamis ki Veziri yanilmamis, Olum, taninmasi cok kolay bir kilik icinde yavas yavas yaklasiyormus Yaklasirken zaman zaman bir yasli adamin sirtina dokunuyor, elinde yukleriyle giden bir kadinin kolunu hafifce tutuyormus Insanlar hicbir
sey farketmiyorlarmis Bazen kosan bir cocuk fazla yanina yaklasinca Olum ona dokunmamak icin kenara cekiliyormus
Halife Olum'e dogru yurumeye baslamis

Olum de onu kiligini degistirmis olmasina ragmen tanimis ve saygiyla egilerek selam vermis Halife iyice yanina yaklasip kulagina egilmis,
Sana bir sey sormak istiyorum, demis
Seni dinliyorum Sayin Halife
Benim basvezirim henuz genctir, sagliklidir ve bildigim kadariyla cok namuslu ve durust bir insandir
Bu sabah saraya gelirken onu cok korkutmussun Neden oyle baktin ona
Olum sakin bir sesle cevap vermis:
Ben onu korkutmak istemedim Onu korkutacak bakislarla da bakmadim Meydanda kalabaligin arasinda tesadufen yanyana geldik, onu aramiyordum Ama birdenbire karsilasinca sasirdim ve ona bakarken saskinligimi gizleyemedim Onun gozlerimde gordugu sadece saskinlikti

Neden bu kadar sasirdin? diye sormus Halife
Onu burada Bagdat'ta gorecegimi hic sanmiyordum
Onun Semerkand'ta olacağini saniyordum, cunku onunla randevumuz bu aksam hava karardığı sırada Semerkand'ta

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri