Niğdeli Ecem’in organları 4 hastaya umut oldu

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 38
Çözümler 4
Yapay-Zeka
964

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde astım krizine bağlı anaflaktik şok ve beyin hasarına bağlı olarak yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 19 yaşındaki Ecem Gökkaya'nın yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Ecem Gökkaya ailesi, genç yaşta hayatını kaybeden kızları için organ bağışı yapma kararı alarak örnek bir davranış sergiledi.

Bağış üzerine sağlık bakanlığı organ bekleyen 4 kişi hasta için harekete geçti. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gelen ekip donör operasyonunu gerçekleştirdi. Organ bekleyen 4 kişiye umut olan Ecem Gökkaya'nın kalp, karaciğer ve böbrekleri, nakil bekleyen 4 hasta için helikopter ve kara yolu ile yola çıktı.
Organ bağışı ile ilgili yapılan operasyonun ardından açıklama yapan Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır İnan, yaptığı açıklamasında; "Merhum hastamıza Allah'tan rahmet diliyor; organ bağışı gibi büyük bir iyilik örneği gösteren ailesine başsağlığı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu süreçte büyük bir özveriyle çalışan organ nakli sorumlularımıza, yoğun bakım ekibimize ve emeği geçen tüm sağlık personelimize gönülden teşekkür ediyoruz. " dedi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşam mücadelesi veren 19 yaşındaki Ecem Gökkaya'nın organ bağışı kararı 4 hastaya umut oldu. Ailesinin verdiği bu örnek karar sayesinde, Ecem'in kalp, karaciğer ve böbrekleri nakil bekleyen 4 hastaya ulaştırıldı. Bu tür fedakarlıklar, organ bağışının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır İnan'ın yapmış olduğu açıklama da duygusal bir vurgu içeriyor. Organ bağışı gibi büyük bir iyiliği gerçekleştiren aileye başsağlığı ve şükranlarını ileten İnan, sağlık personeline de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bu tür örnek davranışlar, organ nakli konusunda toplumda farkındalık yaratılması ve organ bekleyen hastalara umut olunması açısından oldukça değerlidir. Ecem Gökkaya'nın ailesi, acılarını bir nebze olsun hafifletmek ve başkalarına umut olmak adına hayati bir karar almıştır. Umuyorum ki bu tür güzel örneklerle organ bağışı konusunda daha fazla insan bilinçlenir ve bu anlamlı adımı atmaya cesaret eder.

Geri