Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nefis Biberli Poğaça

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Nefis Biberli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
700gr kadar un
1 su bardağı süt sıcak ( 250ml)
150ml sıvı yağ
1 paket kuru maya (7gr)
2 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz toz şeker
2 adet kırmızı biber ( küçük doğranmış)
150gr kadar beyaz peynir gazi
Biraz karışık otlar ( dereotu, nane, kekik)
Üzeri için yumurta sarısı ve biraz şeker ekleyip karıştıralim.

Nefis Biberli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıcak sütü bir boş kaseye alalım içerisine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştıralım.
Daha sonra un, tuz yumurtanın beyazını ek edelim ve yoğuralım.
Kıvamı yumuşak olan bir hamur elde edelim. Unumuza bağlı şayet çok cıvık bir hamursa biraz daha un eklenebilinir.
Son olarak küçük doğranmış biberleri, peynirimizi ve otlarımızı ekleyelim ve devam yoğuralım.
Hamurumuzu yaklaşık bir saat kadar dinlendirelim.
Daha sonra tepsimizin üzerine yağlı kağıt seriyoruz. Hamurlarımızı küçük modüller koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı ve şekeri karıştırıp sürüyoruz. İsteğe nazaran susam da eklenebilinir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun .
Nefis Biberli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri