Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi Resimli

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma yapılış
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma nasıl yapılır

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi Resimli

imagesnareksisisoslunohutlupatlicansarmatarifiresimli5ad43b4c95bcc

Nohutlu İc Malzeme :

1 su bardağı nohut, bir gece onceden suda bekletilmiş
34 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, kucuk kucuk doğranmış
2 diş sarımsak, dovulmuş
1 cay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soğuk su
Tuz, karabiber

Kozlemek İcin :

1 kg patlıcan (2 buyuk patlıcan)
Tuz
Zeytinyağı
3 kırmızı biber

Sos İcin :

1 diş sarımsak, dovulmuş
2 yemek kaşığı nar ekşisi
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber


hazırlanışı

Nohutlu İcin Hazırlanması :

Nohutun suyunu suzun Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın
Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar (1 saat) pişirin Suyu tekrar suzup nohutları irice dovun
Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin
Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun
Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya cıkması icin 1 dakika daha kavurun
Nohutları ekleyip uzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın
Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin
Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması icin bir kaba alın

Kozlemenin Hazırlanması :

Patlıcanları alacalı soyun Her birini 6 parcaya kesip tuzlayın ve acısının cıkması icin suda 1 saat bekletin
1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip uzerlerine fırcayla zeytinyağı surun
Biberleri dorder bolun, cekirdeklerini cıkarın Tepsiye dizip uzerlerine zeytinyağı surun
Patlıcanları ve biberleri 180 C fırına koyup 2030 dakika kozleyin
Kozlenen patlıcanları soğumaya bırakın
Biberleri bir kaba koyun Kabın uzerine strec gecirin
Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun (bu yontemle biberler daha kolay soyuluyor)

Nar Ekşili Sosun Hazırlanması :

Tum malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin
Patlıcanların icine nohutlu icten yayıp sarın
Her birini biber dilimlerinin uzerine yerleştirip sarın
Uzerlerine nar ekşili sostan dokun
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri