S
SoruCevap
Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
2 büyük 1 küçük kavanoz turşu için 2 tam bir yarım mor lahana kullandım.
1 litre su
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limon tuzu
750 ml elma ya da üzüm sirkesi
3-4 gün güneş görmeyen yerde bekletin
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mor lahanaları yıkıyoruz ve ince ince doğruyoruz.
Doğradığımız lahanaların üzerine tuz ekleyip güzelce ovalamaya başlıyoruz.
Ovalayarak öldürdüğümüz lahanaları kavanozlara basıyoruz.
Bir kabın içerisine su, sirke ve limon tuzunu ekleyip karıştırıyoruz ve kavanozlara hisse edip, kavanozların ağzını sıkıca kapatıyoruz.
3 gün güneş görmeyen yerde beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 büyük 1 küçük kavanoz turşu için 2 tam bir yarım mor lahana kullandım.
1 litre su
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limon tuzu
750 ml elma ya da üzüm sirkesi
3-4 gün güneş görmeyen yerde bekletin
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mor lahanaları yıkıyoruz ve ince ince doğruyoruz.
Doğradığımız lahanaların üzerine tuz ekleyip güzelce ovalamaya başlıyoruz.
Ovalayarak öldürdüğümüz lahanaları kavanozlara basıyoruz.
Bir kabın içerisine su, sirke ve limon tuzunu ekleyip karıştırıyoruz ve kavanozlara hisse edip, kavanozların ağzını sıkıca kapatıyoruz.
3 gün güneş görmeyen yerde beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı