Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mini Tartoletler

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Küçük Tartoletler Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için malzemeler️
100 gram soğuk tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
2 su bardağından biraz eksik un
1 adet yumurta
️Kreması için️
2 ,5 su bardağı süt (500ml)
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
50 gram beyaz çikolata (isteğe bağlı koymayabilirsiniz fakat çok hoş oluyor)
Yarım paket (100ml)krema

Küçük Tartoletler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kremanın hazırlanışı:Tencereye tereyağ,vanilya,beyaz çikolata ve krema hariç bütün materyalleri koyup karıştırıyoruz.
Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
Ocağın altını kapatıp içine tereyağ,vanilya ve beyaz çikolata ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
Kremanın üzerini bir poşet ile temas ettirerek kapatıyoruz. 1 saat kadar soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kremayı bir çırpma kabına alıyoruz mikser ile çırpıyoruz. Koyu bir kıvamda oluyor üzerine sıvı kremayı ekleyip kıvamı açılana kadar çırpıyoruz.
Bir sıkma torbasına koyup tartoletlerin içini dolduruyoruz.
Hamurunun hazırlanışı:Küp küp doğranmış soğuk tereyağı,vanilya,pudra şekeri,çekilmiş fındık ve unu mutfak robotu yahut hamur makinesinde yoğuruyoruz. Kum üzere oluyor bundan sonra 1 yumurta ekleyip hamuru toparlıyoruz.
24 lü tartolet (mini muffin kalıbı)kalıbına hamurumuzu yerleştiriyoruz.
Bu hamurdan bende 24 lü küçük kalıptan bir tanede küçük kalıptan çıktı. 15gr lık toplar yaptım. Tam kıvamında oldu.
Büyük tekli kalıplara yaparsanız 25 gram lık ayarlayabilirsiniz. Fazla kalın olmasın.
Kalıplara yerleştirdiğimiz hamurların ortasını çatalla delikler açıyoruz.
Fırına koymadan evvel 5,10 dakika buzdolabında soğutuyoruz.
160 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 15 dakika kâfi gelebilir.
Kalıptan çıkarıp düzgünce soğuyunca içlerini krema ile dolduruyoruz.
İstediğiniz meyvelerle süsleyip servis edebilirsiniz.Bizim konutun en sevilenlerinden,kesinlikle çok lezzetli oluyor. Tüm ayrıntılarıyla anlattım denemenizi tavsiye ederim
Küçük Tartoletler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri