Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Midye Dolması

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Midye Dolması Tanımı İçin Gereçler
20 tane irice midye
1 su bardağından 1 parmak az pirinç (arzuya nazaran bir küçük baş soğan)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
Su
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Midyeleri pişirme esnası için
Su
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz

Midye Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Midyeleri yeni bir bulaşık teliyle güzelce sürtüyoruz. Bunun için bir kaba su koyuyoruz ve suyun içindeyken üstündeki bütün kum kesimlerini ve beyazlıkları gidene kadar sürtüyoruz. Bu süreç uzun sürüyor lakin hoş ve pak midye için hayli gerekli.
Midyeleri 5-6 sefer sudan geçiriyoruz, taki tabanında kum yahut pislik kalmayana kadar.
Akabinde midyenin kapaklarının ortasına küçük bir bıçak geçiriyoruz ve aşağıya gerçek kesiyoruz ki gerideki zarı zedelensin. Böylelikle midyeler açılacak lakin ayrılmayacak. Bu süreçten sonra midyenin içindeki püskülleri elimizle sokuyoruz ve midyeleri tekrar yıkıyoruz, süzgece alıyoruz.
İç pilav için soğan kullanacaksak soğanı küp küp doğruyoruz ve zeytin yağında şefaflaşana kadar kavuruyoruz.
Akabinde yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekliyoruz.
5 dka kadar devam kavuruyoruz.
Soğan kullanmazsak direk pirinçleri kavurmaya başlıyoruz.
Baharatları, tuzu ekliyoruz.
1 buçuk su bardağı su ekleyip bir taşım kaynatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu çektiğinde pilav tam pişmemiş olacaktır. Midyeyle tekrar pişeceği için bu türlü daha uygun.
Pirinci ılımaya bırakıyoruz.
Sonraki etapta midyeyi alıyoruz içine 1 tatlı kaşığı kadar iç pilavdan ekliyoruz ve sıkıca kapatıyoruz.
Midyeleri tencereye diziyoruz, zeytinyağını tuzunu ekliyoruz.
Üstüne bir tabak yerleştiriyoruz ve en son midyelerin ortasına gelene kadar su ekliyoruz. Kesinlikle geçmemesi gerekiyor.
Midyelerin altını açıyoruz birinci kaynamadan sonra altlarını kısıyoruz ve kısık ateşte 10dakika pişiriyoruz.
Tencereyi ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Midyeleri limon ile servis ediyoruz.Çok itina istiyor lakin tertemiz lezziz bir midye dolması oluyor.
Afiyet olsun.

Midye Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri