Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Midesinde yara olan oruc tutabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Midesinde yara olan oruç tutabilir mi?​

Mide ve bağırsak kanseri olanlar, ülseri ve yeni geçirilmiş mide kanaması, ülserle seyreden bağırsak hastalığı olanlar oruç tutmamalıdır. Oruç tutma konusunda ısrarlı iseler, gerekli uyarı ve düzenlemeler yapılmalıdır.

Safra reflüsü olan oruç tutabilir mi?​

Oruç esnasında reflü tedavisine rağmen midesinde yanma,ağrı,bulantı,kusma, ağza acı su gelmesi gibi yakınmalar ortaya çıkıyorsa bu hastaların oruç tutması sakıncalıdır.Oruç öncesinde belirgin yakınması olmayan, fakat oruç esnasında alınan önlemlere rağmen giderek artan şikayeti olan hastaların mutlaka doktora …
Reflü varken oruç tutulur mu?​
A tipi reflü hastaları oruç tutabilir. Diğer evrelerdeki reflü hastalarının oruç tutması halinde hastalıkları ilerleyebilir. Genelde bu kişilerin, sık aralıklarla ve az miktarda yemesi lazım.

Karaciğer yağlanması olan kişiler oruç tutabilir mi?​

Karaciğer yağlanması olan kişiler oruç tutabilir mi?
Karaciğer hastalığının çeşidine bağlıdır. Karaciğer yağlanması olan hastalar oruçtan çok fayda görebilir, uygun bir şekilde tutulan oruçla karaciğerdeki yağlanma azalabilir; hatta kaybolabilir.

Oruç mideye iyi gelir mi?​

Oruç mideye iyi gelir mi?
Koçak, “Çalışmamızda ramazanda ilk defa oruç tutanlar ile tutmayanların acil servislere başvuruları ve şikayetleri karşılaştırıldı. Çalışmamızda oruç tutanlarda mide semptomları, mide yanması ve ağrısı daha az çıktı. Çünkü oruç mide ile bağırsakları hem rahatlıyor hem dinlendiriyor.

Reflü baş döndürür mu?​

Gastrit belirtileri arasında mide ağrısı, bulantı veya kusma, baş ağrısı, iştahsızlık, aniden çıkan ateş, baş dönmesi, dilde beyaz pas, yorgunluk görülürken, mideden boğaza doğru yayılan ve daha ziyade yemekten sonra oluşan yanma, reflünün en sık görülen belirtisidir.

Reflü ve gastrit hastaları oruç tutabilir mi?​

Oruçtan bedenimizin tamamı etkilense de sindirim sistemimiz ilk sıradadır. Oruç özellikle reflüsü, ülseri ve gastriti olanlarda sorun yaratır. Bununla birlikte basit bazı önlemler alınıp da belirli kurallara dikkat edilirse bu sorunları yaşayanların bile oruç tutmaları mümkündür.
Su orucu reflüye iyi gelir mi?​
Orucun reflünün etkilerini azalttığını ifade eden Buğdacı, “Oruç, mide içerik ve asit miktarını uzun süre düşük tutar ve reflüyü azaltır. Bazı reflü hastalarının ‘göğsümdeki yanma nedeniyle yemek yemiyorum’ dediklerine şahit oluruz. Bu hastalar aç kalarak şikayetlerini dindirmektedirler.
 
Mide ve bağırsak sağlığıyla ilgili konularda oruç tutup tutmamanız gerektiği hakkında detaylı bilgiler paylaşılmış. Örneğin, mide ve bağırsak kanseri, ülser, yeni geçirilmiş mide kanaması, ülserle seyreden bağırsak hastalığı gibi durumlar, oruç tutmanın sakıncalı olabileceği durumları içeriyor. Safra reflüsü yaşayan bireylerin oruç tutmalarının da yakınmalarını kötüleştirebileceği belirtilmiş. Bu durumlarda doktor önerilerine uyulması ve oruç tutmanın sakıncalı olabileceği durumlar göz ardı edilmemeli.

Karaciğer yağlanması olan kişilerin oruç tutup tutmaması durumu ise karaciğer hastalığının çeşidine bağlı olduğu ifade edilmiş. Özellikle karaciğer yağlanması olan kişilerin uygun bir şekilde oruç tutmalarının faydalı olabileceği belirtilmiş.

Oruç mide sağlığına iyi gelebilir. Yapılan bir çalışmada, oruç tutanların mide semptomları, mide yanması ve ağrısının daha az olduğu saptanmış. Oruç tutmanın mideyi rahatlattığı ve dinlendirdiği ifade edilmiş.

Reflü ve gastrit hastalarının oruç tutmalarının bazı durumlarda sorun yaratabileceği belirtilmiş. Ancak alınacak basit önlemler ve dikkat edilecek kurallar ile bu hastaların da oruç tutmalarının mümkün olabileceği ifade edilmiş.

Ayrıca, orucun reflünün etkilerini azaltabileceği belirtilmiş. Bu durumda, reflü hastalarının oruç nedeniyle aç kalmalarının şikayetlerini azaltabileceği ifade edilmiş. Eğer reflü veya gastrit gibi sindirim sorunları yaşıyorsanız, oruç tutmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız önemlidir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri