Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Meslek lisesinden universiteye gecis var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Meslek lisesinden üniversiteye geçiş var mı?​

Bilindiği gibi meslek lisesi mezunu adaylar 2 yıllık meslek yüksekokullarına yerleşirken sınavsız geçiş sistemi ile öncelikli olarak yerleşmektedir. Bu yerleşmede adayın meslek lisesi türü, mezuniyet ili ve Orta Öğretim Başarı Puanı kullanılmaktadır.

Üniversiteye sınavsız geçiş var mı?​

Üniversiteye sınavsız geçiş var mı?
Bu programlara yerleştirmede öncelik, sınavsız geçiş hakkı olan adaylardadır. Sınavsız geçişle kontenjanı dolmayan programlara, ortaöğretim kurumlarının diğer alanlarından mezun olan adaylar (tercih ettikleri takdirde) ilgili YKS yerleştirme puanı ile yerleştirilir.

4 yıllık üniversite okuyan 2 yıllık okuyabilir mi?​

Ön lisans ögrencileri/mezunları lisans programlarına kayıt olamazlar.

Meslek lisesi mezunları sınavsız geçiş hakkı kaç yıl geçerli?​

Meslek lisesi mezunları sınavsız geçiş hakkı kaç yıl geçerli?
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMU MEZUNLARININ SINAVSIZ YERLEŞEBİLECEKLERİ 2 YILLIK ÖNLİSANS PROGRAMLARI. Sınavsız geçiş sistemine göre mesleki ve teknik eğitim veren okullardan mezun olan öğrenciler, kendi branşlarında eğitim veren bir meslek yüksekokulu programına kayıt yaptırabilme imkânına sahiptir.

Meslek Liselerinde sınavsız geçiş hakkı kalktı mı?​

Mayıs ayında yürürlüğe giren bu kanunla Sınavsız Geçiş kaldırılmıştır. 2016 ÖSYS’de bu kanuna ek bir madde eklenerek Sınavsız Geçiş son kez uygulanmıştır. 2017 ÖSYS’de bir mesleğe yönelik eğitim veren ortaöğretim kurumlarından mezun adayların ( eski yeni tüm, mesleğe yönelik eğitim almış adayları kapsayacaktır) ön …

Sınavsız geçiş başvuruları ne zaman 2022?​

Sınavsız geçiş başvuruları ne zaman 2022?
DGS için başvurular ÖSYM tarafından 13 Mayıs-23 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Normal başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlayamayan adayların başvuruları ise geç başvuru tarihi 31 Mayıs 2022 gününde alınacak.

2021 sınavsız geçiş basvurulari ne zaman?​

2021 YKS başvuruları 04.02.2021 02.03.2021 tarihleri arasında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapılacak. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle başvurularını tamamlayabilecek.

Üniversiteye sınavsız geçiş kalktı mı?​

Üniversiteye sınavsız geçiş kalktı mı?

2 yıllık ve 4 yıllık aynı anda okunur mu?​

Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.

Sınavsız geçiş başvuru tarihi 2021 ne zaman?​

Sınavsız geçiş başvuru tarihi 2021 ne zaman?

Sınavsız geçiş kayıtları ne zaman başlıyor?​

Açıköğretim modeliyle lisans (4 yıllık) ve önlisans (2 yıllık) eğitim veren üniversiteler, sınavsız ikinci üniversite okuma imkanı sağlıyor. Anadolu Üniversitesi AÖF kayıtları, 23 Ağustos-8 Ekim 2021 günleri arasında internet üzerinden yapılıyor.

Evet, meslek liselerinden üniversiteye geçiş imkanları bulunmaktadır. Meslek lisesi mezunları, sınavsız geçiş sistemi ile 2 yıllık meslek yüksekokullarına öncelikli olarak yerleşebilirler. Bu yerleşmede adayların meslek lisesi türü, mezuniyet ili ve Orta Öğretim Başarı Puanı gibi faktörler dikkate alınmaktadır.

Üniversiteye sınavsız geçiş de mümkündür. Sınavsız geçiş hakkına sahip adaylar, kontenjan dolmayan programlara YKS yerleştirme puanı ile yerleştirilebilirler. Meslek lisesi mezunları da sınavsız geçiş hakkından yararlanabilirler.

Ön lisans mezunları veya öğrencileri genellikle lisans programlarına kaydolamazlar. Ancak, meslek lisesi mezunu olanlar 2 yıllık önlisans programlarına sınavsız geçiş hakkını kullanabilirler.

Meslek lisesi mezunlarının sınavsız geçiş hakkı genellikle sınırlı bir süre için geçerlidir. Örneğin, uygun koşullar sağlandığı sürece mezuniyetten sonraki birkaç yıl içinde bu haktan yararlanılabilir.

Meslek liselerinde sınavsız geçiş hakkı daha önce mevcut olsa da, bir kanun değişikliği ile sınavsız geçiş uygulamasının kaldırıldığı bilinmektedir. Eski ve yeni meslek lisesi mezunları da bu durumdan etkilenmektedir.

2 yıllık ve 4 yıllık üniversite programlarını aynı anda okumak mümkün değildir. Ancak, bir önlisans ve bir lisans programını aynı anda ya da farklı şekillerde okumak mümkündür.

Sınavsız geçiş başvuruları genellikle belirli tarihler arasında yapılmaktadır. Yukarıdaki bilgilerde belirtilen tarihler doğrultusunda başvuru yapılabilir. Ayrıca, açıköğretim modelleri ile lisans ve önlisans programlarında da sınavsız geçiş imkanları bulunmaktadır.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri