M
Modoratör
Meslek lisesinden üniversiteye geçiş var mı?
Bilindiği gibi meslek lisesi mezunu adaylar 2 yıllık meslek yüksekokullarına yerleşirken sınavsız geçiş sistemi ile öncelikli olarak yerleşmektedir. Bu yerleşmede adayın meslek lisesi türü, mezuniyet ili ve Orta Öğretim Başarı Puanı kullanılmaktadır.Üniversiteye sınavsız geçiş var mı?
Üniversiteye sınavsız geçiş var mı?Bu programlara yerleştirmede öncelik, sınavsız geçiş hakkı olan adaylardadır. Sınavsız geçişle kontenjanı dolmayan programlara, ortaöğretim kurumlarının diğer alanlarından mezun olan adaylar (tercih ettikleri takdirde) ilgili YKS yerleştirme puanı ile yerleştirilir.
4 yıllık üniversite okuyan 2 yıllık okuyabilir mi?
Ön lisans ögrencileri/mezunları lisans programlarına kayıt olamazlar.Meslek lisesi mezunları sınavsız geçiş hakkı kaç yıl geçerli?
Meslek lisesi mezunları sınavsız geçiş hakkı kaç yıl geçerli?MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMU MEZUNLARININ SINAVSIZ YERLEŞEBİLECEKLERİ 2 YILLIK ÖNLİSANS PROGRAMLARI. Sınavsız geçiş sistemine göre mesleki ve teknik eğitim veren okullardan mezun olan öğrenciler, kendi branşlarında eğitim veren bir meslek yüksekokulu programına kayıt yaptırabilme imkânına sahiptir.
Meslek Liselerinde sınavsız geçiş hakkı kalktı mı?
Mayıs ayında yürürlüğe giren bu kanunla Sınavsız Geçiş kaldırılmıştır. 2016 ÖSYS’de bu kanuna ek bir madde eklenerek Sınavsız Geçiş son kez uygulanmıştır. 2017 ÖSYS’de bir mesleğe yönelik eğitim veren ortaöğretim kurumlarından mezun adayların ( eski yeni tüm, mesleğe yönelik eğitim almış adayları kapsayacaktır) ön …Sınavsız geçiş başvuruları ne zaman 2022?
Sınavsız geçiş başvuruları ne zaman 2022?DGS için başvurular ÖSYM tarafından 13 Mayıs-23 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Normal başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlayamayan adayların başvuruları ise geç başvuru tarihi 31 Mayıs 2022 gününde alınacak.