Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Medreseler neden kapatıldı kısaca

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Medreselerin kapatılmasının nedenlerini nelerdir,
medreselerin kapatılma sebepleri kısaca maddeler halinde,

Medrese, Müslüman olan ülkelerin orta ve yüksek öğretim verilmesi amacıyla kurulan eğitim kurumlarından birisidir. Ancak cumhuriyetin ilanıyla birlikte bu kurumun dönemin gerisinde kaldığı düşünülerek kapatılmıştır. Medrese; Arapçadan türemiş bir kelimedir. Ders kelimesini ifade etmek için kullanılır. İlk kez medrese kuran devlet Karahanlılardır.

Medrese adı verilen bu eğitim kurumlarında; Kur’an, Sarf, Nahv, Mantık, Hadis, İlm-i heyet, İlm-i hesap gibi dersler öğretilmektedir.

Cumhuriyetin ilanından sonra 13 Nisan 1924 tarihind emedreselerin kapatılması ve daha modern eğitim kurumlarının açılması kararı verilmiştir.

Medreselerin kapatılma sebepleri şunlardır;

– Medreselerin kapatılma kararı yeni yönetime zıt olan kişileri engellemek için verilmiştir.
– Medreseler kültür yıpranmaları ve ülkede ikililik çıkmasını engellemek amacıyla kapanmıştır.
– Medreselerin döneme uyum sağlamamaslen bu kararda ve etkili olmuş,
– Medreselerin kapatılması sonucunda din adamı yetiştirmek amacıyla İmam Hatip Liseleri ve İlahiyat Fakülteleri açılmıştır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri