Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk için ön süreç;
5-6 tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yemek için;
1 büyük uzunluk kabak
1 büyük uzunluk havuç
2 kutu hazır mantar
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1’er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 litre tavuk bulyonlu sıcak su
Karabiber
Biberiye
Toz kırmızıbiber
İsteğe nazaran 1 tatlı kaşığı şeker
Bağlamak için;
2 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı soğuk su
Patates püresi;
5-6 orta uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat tozu
Makarna
Zeytinyağı
Sebze tuzu

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bismillahirrahmanirrahim.
Önce soğan, sarımsak ve sebzeler dilimlenip hazır edilir.
Tavuk göğüslerini yatay olarak ince kesin ve tuz ve karabiber ile baharatlayalım ve geniş bir tencerede az kızgın yağda artlı önlü hafif kızartın.
Kızaran tavukları başka tabağa alın. Tıpkı tencereye tereyağı ile zeytinyağını ekleyip, mantarlar hariç, evvel tüm soğan sarımsak ve zerzevatları kavurun.
Kavrulan sebzelere unu ekleyip kavurun ve akabinde domates salçasınıda ekleyin devam kavurun.
Üzerlerine 1 litre bulyonlu sıcak suyu, baharatlarıda ve mantarlarıda ekleyin, karıştırın.
Kızartmış olduğunuz ve kenara aldığınız tavuk göğüslerini yemeğin içine teker teker koyun ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin.
Pişen yemeği bağlamak (Koyu kıvam alması) için bir çay bardağı soğuk suya 2 tatlı kaşığı nişasta koyun ve yemeğe ekleyip karıştırın, çabucak yoğunlaşır.
Püresi için; patatesleri 4 de bölün ve bir tencereye alıp, çatalla çarçabuk ezilir hale gelesiye haşlayın.
Haşlanan patateslere tereyağını, sütü ve baharatları ekleyip ezerek püre haline getirin.
Makarna için; makarnalar kaynar suda haşlanır ve süzülür.
Zeytinyağı kızdırılır pişen makarnaların üzerine gezdirilir, zerzevat tuzu eklenir karıştırılır. Servis etmeye yemeğiniz hazır, afiyet olsun.
Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri