T
theking
Mandalinalı Mayalı Tatlı Çörek (Çikolatalı) Bu Tanım Diğer Yerde Yok Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı mandalina suyu (yada portakal suyu)
1 su bardağı sıcağa yakın su
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1 paket kuru maya (10 gramlık)
5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
İçerisine koymak için
İstediğiniz kadar çikolata
Üzerine
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
Mandalinalı Mayalı Tatlı Çörek (Çikolatalı) Bu Tanım Öteki Yerde Yok Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Çok değişiklik ve lezzetli bir çörek,buram buram mandalina kokusu konutu saracak buyrun tarife!.
Mandalina suyu( posasıyla birlikte) ,su ,şeker ve mayayı güzelce karıştıralım.
Ununu azar azar koyalım,(çok az tuz atalım),ele yapışan bir hamur elde edelim, sıvı yağı elimize dökerek hamuru toparlayalım kapağını kapatıp üzerine örüp mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurun gazını almak için şöyle bir,kaç kere vuralım.
İstediğimiz büyüklükte kesimler alıp ortasına çikolatadan koyup kapatalım. (bu esnada elimize daima yağlayalım).
Bütün hamurlar bitene kadar bu sürece devam edelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, biraz toz şeker serpelim.
Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
Mandalinalı Mayalı Tatlı Çörek (Çikolatalı) Bu Tanım Diğer Yerde Yok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı mandalina suyu (yada portakal suyu)
1 su bardağı sıcağa yakın su
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1 paket kuru maya (10 gramlık)
5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
İçerisine koymak için
İstediğiniz kadar çikolata
Üzerine
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
Mandalinalı Mayalı Tatlı Çörek (Çikolatalı) Bu Tanım Öteki Yerde Yok Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Çok değişiklik ve lezzetli bir çörek,buram buram mandalina kokusu konutu saracak buyrun tarife!.
Mandalina suyu( posasıyla birlikte) ,su ,şeker ve mayayı güzelce karıştıralım.
Ununu azar azar koyalım,(çok az tuz atalım),ele yapışan bir hamur elde edelim, sıvı yağı elimize dökerek hamuru toparlayalım kapağını kapatıp üzerine örüp mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurun gazını almak için şöyle bir,kaç kere vuralım.
İstediğimiz büyüklükte kesimler alıp ortasına çikolatadan koyup kapatalım. (bu esnada elimize daima yağlayalım).
Bütün hamurlar bitene kadar bu sürece devam edelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, biraz toz şeker serpelim.
Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
Mandalinalı Mayalı Tatlı Çörek (Çikolatalı) Bu Tanım Diğer Yerde Yok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı