S
SoruCevap
Makaron (Hazır Almaya Son) Tarifi İçin Malzemeler
100 gr badem unu
100 gr pudra şekeri
80 gr yumurta akı
80 gr toz şeker
gıda boyası
1 tutam tuz
Ara dolgusu için;
100 ml süt kreması
200 gr pembe çikolata (Beyaz ve çikolatalıda olur)
Makaron (Hazır Almaya Son) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Badem ununu ve pudra şekerini rondodan geçirin.
Daha sonra elek ile eleyin. Eleğin üstünde kalan kısımlarını atın.
Yumurta aklarını derin bir kaba alın. Tuzu ekleyip, mikserle çırpın.
Köpürmeye başlayınca toz şekeri azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Traş köpüğü kıvamına gelince gıda boyasını ekleyin ve bir süre daha çırpın.
Kabı ters çevirince içindeki malzeme dökülmüyorsa kıvam tamam demektir.
Harcımızı spatula ile badem unu ve pudra şekerinin içine azar azar ekleyip spatulayla dikkatli bir şekilde karıştırın.
Harcımızı sıkma torbasına doldurun.
Fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı seriyoruz. Macaron boyları eşit olsun isterseniz bizim gibi fırın kağıdına yuvarlak obje ile aralıklı bir şekilde yuvarlak çizebilirsiniz.
Sıkma torbasını dik bir şekilde tutarak fırın kağıdına çizdiğimiz yuvarlaklara macaron harcını sıkıyoruz. Tepsiyi 2-3 defa kaldırıp yere bırakıyoruz veya tepsiyi yere vurabilirsiniz.
Böylece macaronların içinde kalan hava kabarcıkları çıkmış olur. Yaklaşık 30-40 dk macaronlar tepside beklemesi gerekiyor.
Macaronların üstlerini ellediğinizde elinize bulaşmıyorsa pişmeye hazırdır. 145 derecede ısıtılmış fırında (Fansız ayarda) 12-15 dk kontrollü pişiriyoruz.
Piştiğini anlamak için 12 dk sonra bir bıçak yardımıyla macaronun altını kaldırın. Fırından çıkarınca sakın macaronlarınızı ellemeyin.
Aksi halde altları fırın kağıdına yapışmış olur ve macaronu parçalamış olursunuz. Soğuyunca kolayca ayrılacaklarıdır zaten.
Ara dolgusu için süt kremasını ısıtın, çikolatanızı içine koyun ve eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında bir süre soğutun. Sıkma torbasına alıp, macaronların arasına koyun.
Makaron (Hazır Almaya Son) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100 gr badem unu
100 gr pudra şekeri
80 gr yumurta akı
80 gr toz şeker
gıda boyası
1 tutam tuz
Ara dolgusu için;
100 ml süt kreması
200 gr pembe çikolata (Beyaz ve çikolatalıda olur)
Makaron (Hazır Almaya Son) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Badem ununu ve pudra şekerini rondodan geçirin.
Daha sonra elek ile eleyin. Eleğin üstünde kalan kısımlarını atın.
Yumurta aklarını derin bir kaba alın. Tuzu ekleyip, mikserle çırpın.
Köpürmeye başlayınca toz şekeri azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Traş köpüğü kıvamına gelince gıda boyasını ekleyin ve bir süre daha çırpın.
Kabı ters çevirince içindeki malzeme dökülmüyorsa kıvam tamam demektir.
Harcımızı spatula ile badem unu ve pudra şekerinin içine azar azar ekleyip spatulayla dikkatli bir şekilde karıştırın.
Harcımızı sıkma torbasına doldurun.
Fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı seriyoruz. Macaron boyları eşit olsun isterseniz bizim gibi fırın kağıdına yuvarlak obje ile aralıklı bir şekilde yuvarlak çizebilirsiniz.
Sıkma torbasını dik bir şekilde tutarak fırın kağıdına çizdiğimiz yuvarlaklara macaron harcını sıkıyoruz. Tepsiyi 2-3 defa kaldırıp yere bırakıyoruz veya tepsiyi yere vurabilirsiniz.
Böylece macaronların içinde kalan hava kabarcıkları çıkmış olur. Yaklaşık 30-40 dk macaronlar tepside beklemesi gerekiyor.
Macaronların üstlerini ellediğinizde elinize bulaşmıyorsa pişmeye hazırdır. 145 derecede ısıtılmış fırında (Fansız ayarda) 12-15 dk kontrollü pişiriyoruz.
Piştiğini anlamak için 12 dk sonra bir bıçak yardımıyla macaronun altını kaldırın. Fırından çıkarınca sakın macaronlarınızı ellemeyin.
Aksi halde altları fırın kağıdına yapışmış olur ve macaronu parçalamış olursunuz. Soğuyunca kolayca ayrılacaklarıdır zaten.
Ara dolgusu için süt kremasını ısıtın, çikolatanızı içine koyun ve eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında bir süre soğutun. Sıkma torbasına alıp, macaronların arasına koyun.
Makaron (Hazır Almaya Son) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı