Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lahmacun İçi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Lahmacun İçi Tanımı İçin Materyaller
750 gram kıyma
2 orta uzunluk kuru soğan
3 orta uzunluk domates
4 yeşil biber
1 baş sarımsak
1 kapya biber
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay bardağı isot
2 yemek kaşığı tuz

Lahmacun İçi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel soğanları doğrayıcıdan geçirin ve çıkan suyunu atın. Tüm gereçleri karıştıracağınız kabınıza alın.
Yeşil biber, kapya biber, sarımsak ve maydanozu da birlikte doğrayıcıdan geçirin. Bu gereçleri de ufalttığınız soğanların üstüne ekleyin.
Sonra domatesleri koyun doğrayıcıya ve onları da ufaltıp başka gereçlere ekleyin.
En son kaptaki karışımımıza tuz, isot, karabiber, zeytinyağ/ayçiçek yağı, domates salçası ve biber salçasını katıp uygunca karıştırıp, kıymamızı ekleyelim.. Afiyetle yiyiniz efendim .
Not: Ben karışımı yeterlice karıştırdıktan sonra ağzını streç sinemayla kapatıp 30-40 dk buzdolabında biraz dinlendiriyorum, size de öneririm ….

Lahmacun İçi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri