T
theking
Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
1 adet büyük uzunluk lahana
2 adet orta uzunluk kurusoğan
5 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
300 gr beyaz kıyma
1-5 tatlı kaşığı toz sumak
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 çay kaşığı limon tozu silme
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı salça
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Lahanayı yıkayıp uygun bir tencerede yapraklarını ayırarak haşlayalım.
Öteki yandan.Soğan sarımsak olabildiğince ufak doğrayalım.
Pirinci yıkayalım ve başka tüm materyaller ile birlikte karıştırma kabına alarak hepsini karıştıralım.
Yaprakları tek tek iç harcı ile doldurup görseldeki üzere saralım.
Uygun bir tencereye dizerek dolma taşını üzerine bırakalım.
Üzerini geçecek kadar kaynamış su ek ederek kısık ateşte pişirelim.Afiyet olsun
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet büyük uzunluk lahana
2 adet orta uzunluk kurusoğan
5 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
300 gr beyaz kıyma
1-5 tatlı kaşığı toz sumak
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 çay kaşığı limon tozu silme
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı salça
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Lahanayı yıkayıp uygun bir tencerede yapraklarını ayırarak haşlayalım.
Öteki yandan.Soğan sarımsak olabildiğince ufak doğrayalım.
Pirinci yıkayalım ve başka tüm materyaller ile birlikte karıştırma kabına alarak hepsini karıştıralım.
Yaprakları tek tek iç harcı ile doldurup görseldeki üzere saralım.
Uygun bir tencereye dizerek dolma taşını üzerine bırakalım.
Üzerini geçecek kadar kaynamış su ek ederek kısık ateşte pişirelim.Afiyet olsun
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı