S
SoruCevap
Kremalı Mantar Soslu Tavuk Bonfile Tanımı İçin Gereçler
3 adet bonfile göğüs
Marine için
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sosu için;
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 kase mantar
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 adet defne yaprağı
Kremalı Mantar Soslu Tavuk Bonfile Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Enfes sosuyla çok lezzetli bir tavuk tanımı kesinlikle denemelisiniz. deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Tavuk etlerimizi ortadan ikiye keselim.
Etler derin bir kap içerisine alalım ve üzerine baharatlarımızı ve zeytinyağımızı ek edip güzelce karıştıralım.
Sosladığımız tavuk etlerimizi üzerini streç ile kapatıp 1-2 saat dolapta dinlendirelim.
Bir tavayı ısıtıp tavuk etlerimizi ek edelim ve her iki tarafını kızartalım.
Sos için bir tavaya zeytinyağı ve piyazlık doğradığımız soğanı ekledikten sonra hafif soteleyelim.
Doğradığımız mantarları da ekleyip sotelemeye devam edelim.
Bir yandan da sütün içerisine nişasta ekleyip karıştıralım ve sotelenen sebzelerimizin üzerine bu karışımı ek edelim.
Karabiber ve tuzunu ekledikten sonra güzelce karıştırılır ve defne yaprakları eklenir ve sos koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
Sos kaynadıktan sonra defne yapraklarını içerisinden alalım.
Tavuklarımızı servis tabağına alıp üzerine sosumuzu ek edelim.
Afiyet olsun
3 adet bonfile göğüs
Marine için
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sosu için;
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 kase mantar
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 adet defne yaprağı
Kremalı Mantar Soslu Tavuk Bonfile Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Enfes sosuyla çok lezzetli bir tavuk tanımı kesinlikle denemelisiniz. deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Tavuk etlerimizi ortadan ikiye keselim.
Etler derin bir kap içerisine alalım ve üzerine baharatlarımızı ve zeytinyağımızı ek edip güzelce karıştıralım.
Sosladığımız tavuk etlerimizi üzerini streç ile kapatıp 1-2 saat dolapta dinlendirelim.
Bir tavayı ısıtıp tavuk etlerimizi ek edelim ve her iki tarafını kızartalım.
Sos için bir tavaya zeytinyağı ve piyazlık doğradığımız soğanı ekledikten sonra hafif soteleyelim.
Doğradığımız mantarları da ekleyip sotelemeye devam edelim.
Bir yandan da sütün içerisine nişasta ekleyip karıştıralım ve sotelenen sebzelerimizin üzerine bu karışımı ek edelim.
Karabiber ve tuzunu ekledikten sonra güzelce karıştırılır ve defne yaprakları eklenir ve sos koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
Sos kaynadıktan sonra defne yapraklarını içerisinden alalım.
Tavuklarımızı servis tabağına alıp üzerine sosumuzu ek edelim.
Afiyet olsun