T
theking
Misafir
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
350 gram taze mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
700 ml sıcak su
1 adet zerzevat bulyon
200 ml krema
Tuz
Karabiber
Yarım çay kaşığı şeker
Biraz maydanoz
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mantarları temizleyip dilimleyin. Yağı ısıtın ve içinde mantar dilimlerini 5 dakika kızartın. Mantarları bir tabağa alın.
Zerzevat suyu için, bulyonu 700 ml sıcak suda eritin. Birebir tencerede tereyağını eritin.
Unu karıştırın ve karıştırırken zerzevat suyunu ek edin.
Mantarları ve kremayı çorbaya ekleyin. Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın.
Çorbayı orta ateşte 5 dakika kaynatın. Biraz maydanozla ile servis yapın.
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
350 gram taze mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
700 ml sıcak su
1 adet zerzevat bulyon
200 ml krema
Tuz
Karabiber
Yarım çay kaşığı şeker
Biraz maydanoz
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mantarları temizleyip dilimleyin. Yağı ısıtın ve içinde mantar dilimlerini 5 dakika kızartın. Mantarları bir tabağa alın.
Zerzevat suyu için, bulyonu 700 ml sıcak suda eritin. Birebir tencerede tereyağını eritin.
Unu karıştırın ve karıştırırken zerzevat suyunu ek edin.
Mantarları ve kremayı çorbaya ekleyin. Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın.
Çorbayı orta ateşte 5 dakika kaynatın. Biraz maydanozla ile servis yapın.
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı