Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kornişon Turşusu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Kornişon Turşusu Tanımı İçin Gereçler
3.5 kilo kornişon
5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 litre sirke ( elma- üzüm)
Yarım litre sıcak su
2 baş sarımsak

Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kornişonlari uygunca yıkayalım.
Kaynattığımız sıcak suyun içine kaya tuzu ve limon tuzunu koyup eriyene kadar karıştıralım.
Yıkadığımız kornişonları kavanoza düzgün bir formda ortalarına soyduğumuz sarımsakları koyarak dizelim.
Üzerine hazırladığımız karışımı ve sirkeyi koyalım.
Kalan kısma kaynatılmış su yahut hazır su koyalım.
Kavanozun tamamını doldurduktan sonra ben ağız kısmına maydanoz koyuyorum siz isterseniz kavanozlar için olan aparatlardan koyup ağzını sıkıca hava almayacak şekilde kapatalım.
Serin ve kuru bir yerde yaklaşık 15-17 gün sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri