Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Köfteli Ekşili Ispanak Çorbası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Köfteli Ekşili Ispanak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
500 gram ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı nohut (İsteğe bağlı)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limon suyu yahut sumak ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
6-7 su bardağı sıcak su
Köftesi için;
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Köfteli Ekşili Ispanak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çorbamızın imali için birinci evvel ıspanağı yıkayıp doğrayalım. Mercimeği yıkayıp 2 su bardağı sıcak suda pişirelim. Yalnız çok pişmesin.
Köftesi için bulguru ılık suyla ıslayalım. Üzerine irmiği ek edip karıştıralım. 20 dakika dinlenmeye bırakalım. Üzerine yumurta, tuz, salça ve baharatları koyup düzgünce yoğuralım.
Arada elimizi ılık suya batıralım. Unu ek edip 5 dakika daha yoğuralım. Misket kadar modüller koparıp yuvarlayalım. Ben birazını ayırıp çay tabağı kadar yuvarlak yapıp kızarttım.
Tencereye yağları koyalım. Doğradığımız soğan ve sarımsağı ek edelim. Kavrulunca salçayı ek edelim. Baharatları ve tuzu koyalım.
Doğranmış ıspanağı ek edip biraz sönene kadar kavuralım. Mercimeği ek edelim. 5-6 bardak sıcak su ek edelim.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika pişmeye bırakalım. En son köfteleri de katıp bir 10 dakika daha pişirelim.
Nohut koymak isteyen köftelerle bir arada katabilir. Suyu azalırsa sıcak su katalım. En son limon suyu yahut sulandırılmış sumak ekşisini ilave edelim.
İsteyen nar ekşiside koyabilir. Bir taşım kaynatıp altını kapatalım. Deneyeceklere afiyet olsun. İyi iftarlar.
Köfteli Ekşili Ispanak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri