S
SoruCevap
Kıymalı Tirit Tanımı İçin Malzemeler
400 gram kıyma
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı et suyu (yoksa sade su da olur )
Bayat ekmek ( pide de olur)
1 kase yoğurt ( isteğe nazaran sarımsaklı)
1,5 su bardağı et suyu
Kıymalı Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya yağı koyup ısıtıyoruz, soğanları küp küp doğrayıp içine ek edip karıştırıyoruz.
Kıymayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Salçasını ve baharatlarını ekliyoruz, kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine et suyunu ( yoksa sade su )ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Suyunu çekmesini bekliyoruz.
Bayat pidenizi ya da ekmekleri küp küp doğrayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Çıkınca servis tabağına alıyoruz.
Üzerine sıcak et suyunu dikkatlice döküyoruz.
Sonra üzerine yoğurdu koyuyoruz.
En üste kıymalı harcımızı koyup yemeğimizi tamamlıyoruz.
Üzerine maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun.
Kıymalı Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
400 gram kıyma
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı et suyu (yoksa sade su da olur )
Bayat ekmek ( pide de olur)
1 kase yoğurt ( isteğe nazaran sarımsaklı)
1,5 su bardağı et suyu
Kıymalı Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya yağı koyup ısıtıyoruz, soğanları küp küp doğrayıp içine ek edip karıştırıyoruz.
Kıymayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Salçasını ve baharatlarını ekliyoruz, kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine et suyunu ( yoksa sade su )ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Suyunu çekmesini bekliyoruz.
Bayat pidenizi ya da ekmekleri küp küp doğrayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Çıkınca servis tabağına alıyoruz.
Üzerine sıcak et suyunu dikkatlice döküyoruz.
Sonra üzerine yoğurdu koyuyoruz.
En üste kıymalı harcımızı koyup yemeğimizi tamamlıyoruz.
Üzerine maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun.
Kıymalı Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı