M
Modoratör
Kivi bitkisi nerelerde yetişir?
Kivi ağacı en iyi Akdeniz ikliminde yetişir ve yetiştirilir. Ülkemizde kivi ağacı yetiştiriciliği en çok Karadeniz ve Marmara bölgelerinde yapılır. Bu bölgeler denizden yüksek, dağlık, nem ve yağış alan bölgelerdir. Genel iklim ve sıcaklık özellikleri kivi ağacının yetişmesi için elverişlidir.Kivi tansiyonu yükseltir mi?
Kivi tansiyonu yükseltir mi?Astıma karşı koruma sağlar, kivi kolesterol seviyesini düşürür, kan basıncını ayarlayarak yüksek tansiyonu düşürür, göğüs kanserini önlemede faydalıdır, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanı temizler, grip ve soğuk algınlığında tedavi edicidir.1 adet kivi=46 kalori olduğu için öğle ve akşam öğünlerinde bir öğünde 3 …
Kivi bagirsak Calistirir mi?
Kivi bagirsak Calistirir mi?Bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önlediği gibi proteinlerin hazmını ve sindirim sisteminin işini de kolaylaştırıyor. Bağırsaklarda sadece zararlı bakteriler bulunmaz. Sindirimi kolaylaştıran yararlı bakteriler de bulunuyor. İşte kivi bu yararlı mikroorganizmaları besleyerek sindirime yardımcı oluyor.
Kivi ağacı türkiyede nerede yetişir?
Kivi yetiştiriciliğinin kökeni Güney Doğu Asya’dan gelir. Türkiye’de kivi yetiştiriciliği en çok Marmara ve Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleşir. Bunun yanı sıra Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nde de kivi yetiştirilebilir.Kivi nerede nasıl yetişir?
Kivi nerede nasıl yetişir?Kivi ağacı en çok Marmara ve Karadeniz bölgeleri gibi denizden yüksek olan, nem ve yağış alan yerlerde sağlıklı bir şekilde yetiştirilebilir. Bu bölgelerden birinde yaşıyorsanız kivi ağacınızı yetiştirebilmek için oldukça şanslısınız. Kivi yetiştiriciliği ülkemizde özellikle Karadeniz bölgesinde yoğunluk gösterir.
Kivinin tadı neye benzer?
Kivinin tadı neye benzer?Kivilerin eşsiz bir tadı ve dokusu vardır.minik tohumlar. Çoğunlukla çilek ve muzun karışımı, biraz ananas ve turunçgillerin de karıştırıldığı bir tada sahip olarak tanımlanırlar. Kivi, meyve olgunlaşmadığında asidik ve ekşiden, olgunlaştıkça zengin tatlı ve suludur. Çoğu meyve gibi çiğ yenir ve nadiren pişirilir.
Kivinin yararları olduğu kadar zararları da vardır. Gastrit, ülser ve reflü gibi mide rahatsızlığı olan kişilerin bu meyveyi çok fazla tüketmemesi ya da tüketirken doktora danışması gerekir. Aynı zamanda kivi, bazı kişilerde alerjik reaksiyon gösterebilir.