Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kivi bitkisi nerelerde yetisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Kivi bitkisi nerelerde yetişir?​

Kivi ağacı en iyi Akdeniz ikliminde yetişir ve yetiştirilir. Ülkemizde kivi ağacı yetiştiriciliği en çok Karadeniz ve Marmara bölgelerinde yapılır. Bu bölgeler denizden yüksek, dağlık, nem ve yağış alan bölgelerdir. Genel iklim ve sıcaklık özellikleri kivi ağacının yetişmesi için elverişlidir.

Kivi tansiyonu yükseltir mi?​

Kivi tansiyonu yükseltir mi?
Astıma karşı koruma sağlar, kivi kolesterol seviyesini düşürür, kan basıncını ayarlayarak yüksek tansiyonu düşürür, göğüs kanserini önlemede faydalıdır, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanı temizler, grip ve soğuk algınlığında tedavi edicidir.1 adet kivi=46 kalori olduğu için öğle ve akşam öğünlerinde bir öğünde 3 …

Kivi bagirsak Calistirir mi?​

Kivi bagirsak Calistirir mi?
Bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önlediği gibi proteinlerin hazmını ve sindirim sisteminin işini de kolaylaştırıyor. Bağırsaklarda sadece zararlı bakteriler bulunmaz. Sindirimi kolaylaştıran yararlı bakteriler de bulunuyor. İşte kivi bu yararlı mikroorganizmaları besleyerek sindirime yardımcı oluyor.

Kivi ağacı türkiyede nerede yetişir?​

Kivi yetiştiriciliğinin kökeni Güney Doğu Asya’dan gelir. Türkiye’de kivi yetiştiriciliği en çok Marmara ve Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleşir. Bunun yanı sıra Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nde de kivi yetiştirilebilir.

Kivi nerede nasıl yetişir?​

Kivi nerede nasıl yetişir?
Kivi ağacı en çok Marmara ve Karadeniz bölgeleri gibi denizden yüksek olan, nem ve yağış alan yerlerde sağlıklı bir şekilde yetiştirilebilir. Bu bölgelerden birinde yaşıyorsanız kivi ağacınızı yetiştirebilmek için oldukça şanslısınız. Kivi yetiştiriciliği ülkemizde özellikle Karadeniz bölgesinde yoğunluk gösterir.

Kivinin tadı neye benzer?​

Kivinin tadı neye benzer?
Kivilerin eşsiz bir tadı ve dokusu vardır.minik tohumlar. Çoğunlukla çilek ve muzun karışımı, biraz ananas ve turunçgillerin de karıştırıldığı bir tada sahip olarak tanımlanırlar. Kivi, meyve olgunlaşmadığında asidik ve ekşiden, olgunlaştıkça zengin tatlı ve suludur. Çoğu meyve gibi çiğ yenir ve nadiren pişirilir.
Kivinin fazlasi zararli mi?​
Kivinin yararları olduğu kadar zararları da vardır. Gastrit, ülser ve reflü gibi mide rahatsızlığı olan kişilerin bu meyveyi çok fazla tüketmemesi ya da tüketirken doktora danışması gerekir. Aynı zamanda kivi, bazı kişilerde alerjik reaksiyon gösterebilir.
 
Kivi bitkisi genellikle Akdeniz ikliminde en iyi şekilde yetişir ve bu bölgelerde yetiştiriciliği yoğun olarak yapılır. Ülkemizde kivi ağacı en çok Karadeniz ve Marmara bölgelerinde yetiştirilir. Bu bölgeler, denizden yüksek, dağlık, nemli ve yağışlı alanlardır. Genel olarak kivi ağacının yetişmesi için uygun iklim ve sıcaklık koşulları bu bölgelerde sağlanmaktadır.

Kivi tansiyonu yükseltmez, aksine tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilir. Kivi ayrıca astıma karşı koruma sağlar, kolesterol seviyesini düşürür, kan basıncını düzenler, göğüs kanserini önlemeye yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanı temizler ve grip veya soğuk algınlığında tedavi edici olabilir.

Kivi bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önleyebilir ve sindirim sistemine yardımcı olabilir. Sindirimi kolaylaştıran yararlı bakterileri besleyerek sindirime destek olabilir.

Türkiye'de kivi yetiştiriciliği Marmara ve Karadeniz Bölgeleri'nde yoğunlaşmış olsa da Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde de kivi yetiştirilebilir. Kivi ağacı en iyi şekilde denizden yüksek, nemli ve yağışlı bölgelerde yetiştirilmelidir.

Kivi, çilek ve muzun karışımı gibi eşsiz bir tadı ve dokusu vardır. Olgunlaştıkça tatlı ve suludur. Genellikle çiğ olarak tüketilir ve nadiren pişirilir.

Kivinin fazla tüketilmesi bazı insanlar için zararlı olabilir. Gastrit, ülser ve reflü gibi mide rahatsızlıkları olan kişilerin aşırı miktarda kivi tüketmemesi önerilir. Ayrıca, bazı insanlarda kivinin alerjik reaksiyonlara neden olabileceği unutulmamalı ve gerektiğinde doktora danışılmalıdır.
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri