Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kısır

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Kısır Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
1 buçuk silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı acı pul biber
Yarım çay bardağı nar ekşisi
4 su bardağı kaynar su
Zerzevatları;
5 kol yeşil soğan
Yarım bağ maydanoz
4 kol taze nane
6 yaprak marul
Limon

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar öncelikle bulguru derin bir kaba alıp sıcak su üzerini çok az geçecek halde ek edip kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar beklettim.
Daha sonra yeşillikleri bol sirkeli suda bekletip daha sonrada yıkayıp güzelce sirkeliyip daha sonra ufak ufak kısıra yakışacak biçimde doğradım.
Sonra yağı sos tavasına alıp içine salçaları ek edip çok az kavurduktan sonra suyunu çeken bulgurun üzerine ek ettim.
Tuz, nar ekşisi ve yarım limon suyu ve baharatları ekleyip uygunca yoğurdum.
En son doğranmış olduğum yeşillikleri ekleyip son sefer kaşık yardımıyla karıştırıp servis yaptım.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri