S
SoruCevap
Kedi Lisanı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kedi lisanı bisküvi
1 su bardağı süt (Islatmak için )
Kreması için ;
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 litre süt
1 paket vanilya
1 paket kremşanti (İsteğe bağlı)
Üzeri için;
1 paket çikolatalı sos
2 su bardağı süt
Süslemek için;
Ceviz yahut hindistan cevizi
Kedi Lisanı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye un, şeker, nişasta ve sütü alarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
Muhallebiyi ocaktan alarak vanilya ve toz kremşantiyi ekleyip, 2-3 dakika çırpalım.
Kedi lisanı bisküvileri süte batırıp şekerli kısmı üste gelecek biçimde dikdörtgen borcama dizelim.
Ilıyan muhallebimizi kedidili bisküvilerimizin üzerine boşaltarak yayalım.
Üzeri için tencereye süt ve çikolata sosumuzu alarak pişirelim.
Ilıyan muhallebimizi kremamızın üzerine boşaltıp, yayalım.
Bir gece buzdolabında dinlendirip, dilediğiniz formda süsleyip, tüketebilirsiniz.
Kedi Lisanı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kedi lisanı bisküvi
1 su bardağı süt (Islatmak için )
Kreması için ;
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 litre süt
1 paket vanilya
1 paket kremşanti (İsteğe bağlı)
Üzeri için;
1 paket çikolatalı sos
2 su bardağı süt
Süslemek için;
Ceviz yahut hindistan cevizi
Kedi Lisanı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye un, şeker, nişasta ve sütü alarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
Muhallebiyi ocaktan alarak vanilya ve toz kremşantiyi ekleyip, 2-3 dakika çırpalım.
Kedi lisanı bisküvileri süte batırıp şekerli kısmı üste gelecek biçimde dikdörtgen borcama dizelim.
Ilıyan muhallebimizi kedidili bisküvilerimizin üzerine boşaltarak yayalım.
Üzeri için tencereye süt ve çikolata sosumuzu alarak pişirelim.
Ilıyan muhallebimizi kremamızın üzerine boşaltıp, yayalım.
Bir gece buzdolabında dinlendirip, dilediğiniz formda süsleyip, tüketebilirsiniz.
Kedi Lisanı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı