Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kavurmalı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Kavurmalı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
1 orta uzunluk doğranmış kuru soğan
3 yemek kaşığı kaymak
4 yemek kaşığı hazır kavurması
2 su bardağı bulgur
2 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı tel şehriye
2 su bardağı et suyu
Karabiber,tuz
500 gr kuşbaşı et kavurdum ben hazır kavrulmuş et yoktu

Kavurmalı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerede tereyağını erittikten sonra kuru soğanı ekleyip renk değiştirince kadar kavurun.
Bulguru ek edip kavurmaya devam edin.
Et suyunu ve sıcak suyu ek edip pilavınızı pişmeye bırakın.
Pilav pişerken diğer bir tavada bir kaşık tereyağı ile tel şehriyelerinizi rengi değişene kadar kavurun.
Pilavınız suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve kaymağı ek edip demlenmeye bırakın.
Pilavınız demlendikten sonra kara biber ile kaymağı ek edip demlenmeye bırakın.
Pilavınız demlendikten sonra kara biber ile harmanlayıp; servis tabağına evvel lavaş yahut yufka ekmeği, pilavı, üzerine tel şehriyeyi, onun üzerine tavada ısıttığınız kavurmayı koyun.
En üste 1 yemek kaşığı daha kaymak koyup salatayla bir arada servis edin.
Kavurmalı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri