Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kartopu Kurabiye

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Kartopu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 paket margarin (250 gr)oda ısısında
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket vanilya
5 su bardağı un
Bulamak için;
1.5 su bardağı hindistan cevizi
1.5 su bardağı pudra şekeri

Kartopu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için; bir kaba yumuşamış margarini, sıvı yağ, yumurta ve vanilyayı alalım. Bir kaşık yahut spatula yardımı ile margarini güzelce dağılıp kıvam alana kadar karıştıralım.
Güzelce açıp, yumuşatmış olalım margarini bu süreci yapmamız hamurumuzun daha çabuk toparlanması ve unu daha az koymamız için kıymetlidir bu süreci yapmazsanız unu koyarken elinizin ısısından yağ eriyip, yumuşadıkça daha fazla un isteyecektir o yüzden birinci etapta bu süreci yapıyor.
Daha sonra elimizle deva edip, 5 su bardağı unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edelim. Bütün unu ekledikten sonra hamur kıvam alacaktır ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacaktır.
Unu getirince hamurla fazla oynamayın ve bırakın çabucak ,elinizin ısısında margarini eritmeyin toparlayınca bırakın.
Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsimize minik minik tek lokmalık olacak halde dizel toplamda 2 tepsi çıkacaktır bol ve bereketli bir kurabiyedir isterseniz boyutumu büyük de yapabilirisiniz lakin küçük boyutlarsa daha zevkli oluyor yemesi.
Daha sonra evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Bu mühlet fırınınıza nazaran değişir denetimli pişirin üzeri kızarmayacak beyaz kalacak içi pişince alin elinizle denetim edebilirsiniz.
Bu ortada bulamak için hindistan cevizi ve pudra şekerini derin bir kapta uygunca karıştırın hazırda beklesin.
Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeleri çabucak sıcak sıcak pudra şekeri ve hindistan cevizi karışımına bulayın uygunca soğuduktan sonra pudra şekerini çekmeyecektir o yüzden soğumasın kurabiyeler sıcak sıcak bulayın ve dinlendikten sonra servis edin bayatlamayan kurabiyedir istediğiniz vakit yiyebilirisiniz.
Kaç tane yediğinizi sayamayacağınız ağızda dağılan şahane bir kurabiyedir katiyetle deneyin pişman olmazsınız. Görüntülü ve ayrıntılı tanım instagram sayfamda mevcuttur oradan da takip edip tanımlarımı izlemeyi ve beğenmeyi unutmayınnn. semainstablog
Kartopu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri