Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karin sisligi neden olur bayanlarda?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Karın şişliği neden olur bayanlarda?​

Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar bağırsak ve mide de gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturur. Ödem: Vücutta biriken fazla sıvı da şişkinliğe neden olabilir.

Karında sertlik ve ağrı neden olur?​

Karında sertlik oluşumu hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir sağlık sorunudur. Gaz ve şişkinlik, kabızlık hassas bağırsak sendromu, mide kanseri ve hamilelik karında sertlik oluşumunun başlıca nedenleridir.

Insanin karninin ici neden yanma?​

Insanin karninin ici neden yanma?
Mide yanması, gastroözofageal reflü adı verilen bir hastalığın semptomudur. En kısa tanımıyla mide asidinin yemek borusundan yukarıya çıkmasından dolayı kaynaklanır. Bu durumdan kaynaklanan risk faktörleri, midede asit üretimini artıranların yanı sıra yemek borusuna asit reflüsüne izin veren yapısal sorunları içerir.

Karında sertlik hangi doktora gidilir?​

Karında sertlik hangi doktora gidilir?
Karın şişkinliği, doğal bir durum olabileceği gibi başka bir takım hastalıkların da habercisi olabilir. Karın şişliği özellikle süreklilik arz ettiğinde dikkate alınması gereken bir durumdur. Bu tür şikayeti olanların hastanelerin Genel Cerrahi veya Gastroenteroloji polikliniklerine başvurması gereklidir.

Karın yanmasına ne iyi gelir?​

1 bardak su ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı karbonat midedeki hidroklorik asidin etkisini azaltarak yanmanıza iyi gelecektir. Yemek yedikten hemen sonra içeceğiniz papatya ve meyan kökü çayı gıda asitlerini engelleyerek midede yanma oluşumunu engelleyecektir. Kekik çayı ise sindirimi kolaylaştırarak mideyi rahatlatır.

Gobek yanmasina ne iyi gelir?​

Mide yanmasına iyi gelecek doğal çözümler
- Elma sirkesi. Midenizde yanma hissi yaşıyorsanız elma sirkesi iyi bir çözüm olabilir.
- Karbonat. Karbonat midede yanma hissi gibi sindirim problemlerini tedavi etmek için iyi bir çözüm olabilir.
- Probiyotikler.
- Turşu suyu.

Şu an karnım çok şiş ne yapmalıyım?​

Şu an karnım çok şiş ne yapmalıyım?
Şeker hastaları gibi bazı insanlar için mide sadece yavaş boşalır, bu nedenle yemek yedikten hemen sonra şişkinlik hissedebilir ve bazı insanlar kilo aldıktan sonra şişkinlik hissedebilir.
- 1- Bitki bazlı süte geçin.
- 2- Yemeğinizi yavaş yiyin.
- 3- Sakıza ara verin.
- 5- Diyetinizdeki karbonhidratları yeniden düşünün.
 
Karın şişliği bayanlarda çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklanabilir. Bu durum, genellikle sindirim sistemi rahatsızlıklarıyla ilişkilidir. Bazı yaygın nedenler şunlardır:
1. Çölyak hastalığı: Bu, bağırsaklarda gluten intoleransına bağlı bir otoimmün hastalıktır ve karın şişliğine neden olabilir.
2. İrritabl bağırsak sendromu (IBS): Sindirim sistemi problemlerinden kaynaklanan ve karında şişkinlik, ağrı, gaz gibi belirtilerle kendini gösteren bir durumdur.
3. Gastrit ve mide ülseri: Mide iç yüzeyindeki iltihaplanma veya yaralar karın şişliğine yol açabilir.
4. Kabızlık: Bağırsak hareketlerindeki bozukluklar kabızlığa ve buna bağlı olarak karın şişliğine neden olabilir.
5. Safra kesesi bozuklukları: Safra taşı gibi rahatsızlıklar karın bölgesinde şişkinlik hissine sebep olabilir.
6. Hormonal değişiklikler: Regl dönemi öncesi veya hamilelikte hormonlardaki dalgalanmalar karın şişliğine yol açabilir.
7. Ödem: Vücutta fazla sıvı tutulması da karın şişliğine neden olabilir.

Karında sertlik ve ağrı hissi de farklı sağlık sorunlarından kaynaklanabilir. Bu belirtiler genellikle sindirim sistemi problemlerinden, gaz birikiminden, bağırsak rahatsızlıklarından veya bazen organda meydana gelen hastalıklardan kaynaklanabilir. Kabızlık, hassas bağırsak sendromu, mide ve karaciğer hastalıkları, mide kanseri gibi durumlar karında sertlik ve ağrıya yol açabilir.

Mide içerisinde yanma hissi genellikle gastroözofageal reflü hastalığına bağlı olabilir. Bu durumda mide asidinin yemek borusuna geri kaçması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Yanma hissine neden olan risk faktörleri arasında aşırı asit üretimi, yapısal bozukluklar ve beslenme alışkanlıkları yer alabilir. Yanma hissine karşı bazı çözümler arasında karbonatlı su içme, papatya veya meyan kökü çayı tüketme gibi yöntemler önerilebilir. Ayrıca, doktorunuza danışarak uygun tedavi ve beslenme önerileri alabilirsiniz.

Karında sertlik hissinin altında yatan nedenleri belirlemek ve tedavi etmek için Genel Cerrahi veya Gastroenteroloji uzmanına başvurmanız önerilir. Karın şişkinliği sürekli tekrarlıyorsa veya diğer belirtilerle birlikte ortaya çıkıyorsa mutlaka bir uzman görüşü almak önemlidir.

Karın şişliğine karşı yapabileceğiniz bazı doğal çözümler arasında elma sirkesi, karbonat, probiyotikler ve turşu suyu gibi besinler yer alabilir. Bu doğal çözümleri denemeden önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Şu anda karın bölgenizin çok şiş olduğunu düşünüyorsanız ve rahatsızlık yaşıyorsanız aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:
1. Bitki bazlı süt tüketmek önerilir.
2. Yemeklerinizi yavaş yemeye özen gösterin.
3. Sakız çiğneme alışkanlığını azaltın.
4. Karbonhidrat içeriği yüksek besinleri diyetinizden çıkarabilir veya azaltabilirsiniz.

Ancak, sürekli devam eden karın şişliği, ağrı veya sertlik gibi belirtiler varsa bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Kişisel durumunuza uygun tedavi ve beslenme önerileri alabilirsiniz.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri