Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kadayıflı Muhallebi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
200 gram kuru kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş toz fındık
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Vanilya
1 paket kremşanti
Kremşantiyi çırpmak için;
1 çay bardağı süt yahut su

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak muhallebi için; süt, şeker, un ve nişastayı koyup, kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra vanilyayı ekliyoruz. Pişen muhallebiyi soğutup çırpılmış kremşantiyi ekliyoruz.
Başka bir tavada toz şekeri, tereyağı, ve fındığı eritip içine hazır kuru kadayıfı ekleyip, hepsini harmanlıyoruz. Ben kadayıfıda yumuşamaması için soğuttum.
En büyük dikdörtgen borcama birinci olarak kadayıflı karışımın yarısını seriyoruz. Onun üzerine muhallebiyi döküyoruz. Ve en üzerine arta kalan kadayıfıda serip, soğuması için dolapta bekletiyoruz.
Ben kadayıf olarak kolay olsun diye marketlerde satılan hazır kavrulmuş kuru kadayıf kullandım.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri